Article image

Rezerva otočila duel s Turnovem na 5:1

Třetí přípravné utkání mají za sebou hráči jabloneckého B-týmu. V Břízkách sice po poločase prohrávali s divizním Turnovem, ale v druhé půle pěti góly otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch.

První poločas v Břízkách rozhodně neprobíhal podle jabloneckých představ. Našemu týmu se nedařila kombinace, navíc prohrával osobní souboje. Soupeř z nedalekého Turnova pozorně bránil a šel i do vedení zásluhou dobře rozehrané standardní situace a důrazu v pokutovém území. I proto měl trenér Banjamin Vomáčka o poločasové pauze k hráčům důraznější proslov. „Turnov nás totiž přehrával v agresivitě. Možná tam byly známky těch tří těžkých týdnů, které kluci absolvovali, ale na to se nebudeme vymlouvat. Byli jsme u všeho druzí a prohrávali osobní souboje. Gól jsme dostali po standardní situaci a prohraném osobním souboji,“ vyčítal hráčům kouč v poločasové pauze.

Důrazná slova si zřejmě fotbalisté vzali k srdci a přišel velký obrat. Hráči najednou začali vyhrávat osobní souboje, dostupovali soupeře a za aktivitu byli brzy odměněny brankami. Vyrovnání přišlo poměrně brzy po dobrém důrazu Weraniho srovnal na 1:1 Velich. Jen o dvě minuty později vysunul krásně Nykrín Podzimka a ten otočil vývoj utkání na stranu Jablonce 2:1. Brzy nato otočil dobře hru Stibor a po centru Diviše zvýšil na 3:1 Podzimek. Čtvrtá branka v hostující síti se zrodila po propadlém centru, míč se dostal ke Chládkovi, který střelou o tyči dal na 4:1. Na konečných 5:1 upravil zpoza vápna Breda utaženou střelou na zadní tyč. Náš tým si za druhý poločas zasloužil pochvalu. „Celkově už druhá půle splňovala parametry. Měli jsme hodně šancí a dali i dost gólů. Takovým fotbalem se musíme prezentovat,“ chválil Vomáčka.

Zimní příprava jablonecké rezervy zatím probíhá dle plánu. „S trénováním kluků a poctivostí jsme spokojeni. O něco méně jsme zatím spokojeni s některými fázemi přípravných utkání. Ale do startu ostré soutěže je ještě dost daleko,“ říká kouč naší rezervy, který se snaží začlenit do týmu nové mladé tváře. „Mladí se zatím ukazují velmi dobře. Trénují naplno co můžou, a i v zápasech ukazují dobré momenty. Zatím s nimi panuje spokojenost,“ prozradil Vomáčka.

V následujícím týdnu se náš B-tým zaměří na regeneraci a další sobotu 4. února přivítá opět na umělé trávě v Břízkách v přípravném zápase v prestižním derby sousední Slovan Liberec B.

FK Jablonec B – FK Turnov 5:1 (0:1)

Branky FK Jablonec B: Velich, 2x Podzimek, Chládek, Breda

Sestava FK Jablonec B: Richter- Diviš, Konda, Heidenreich, Nykrín - Werani, Ritter, Kubín, Linhart - Podzimek, Velich

Střídali: Breda, Kubát, Vošahlík, Karban, Stibor, Reiner, Chládek


Author Jan Bendl
Sdílet článek