Article image

Horejš: Slavia si ohromně pomohla střídáními, tam se to lámalo

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
5:1
FORTUNA:LIGA, 17. kolo ne 29. 1. 2023, 15:00
Reportáž

Jako rozhodující pro vývoj zápasu v Edenu označil kouč Jablonce David Horejš, kvalitu střídajících hráčů, které vypustil v průběhu hry kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Kouč Slavie Praha Jindřich Trpišovský byl s konečným výsledkem a posunem svého týmu na první příčku tabulky velmi spokojený. „Jsme rádi za vysoké vítězství. Většinou se teď trochu v těch prvních zápasech trápíme. Výsledkově jsme to ale zvládli a dali nakonec pět gólů a měli i další šance. V první půli jsme tam ale měli hluchou pasáž, kdy soupeř sbíral odražené míče a po levé straně byl pro nás velmi nebezpečný, hodně nás zlobil Jovović. I z toho přišlo vyrovnání na 1:1. V přechodové fázi jsme měli hodně ztrát. Hodně nám ale pomohli střídající hráči. Byli jsme dnes hodně kvalitní v pokutovém území. Zrychlili jsme a rázem se změnila i energie na stadionu. Dostali jsme se do tlaku, přišly dva rychlé góly v síti soupeře a pak už jsme ten zápas v klidu dohráli,“ zhodnotil duel trenér Slavie Praha.

Jablonecký kouč David Horejš řešil problémy se sestavou před zápasem v Edenu i během něj. „V týdnu nám vypadl stoper Martinec, ale trápila nás i nějaká viróza, najednou nebyl ani Houska a Polidar. Ani Vlado Jovović na tom nebyl úplně dobře, ale šel do toho aspoň na poločas. Dobře se mu ale nedýchalo, po poločase už jsme to riskovat nechtěli,“ vysvětloval kouč důležité střádání v našem celku.

„konečný výsledek je pro nás ale hodně nepříjemný. Připravovali jsme se na to, že budeme chtít být i na Slavii nebezpeční směrem dopředu a nějakých šedesát minut se nám to i dařilo. Slavia do zápasu dobře vstoupila, měla převahu, přišel první gól. Pak jsme byli docela nebezpeční především ze strany Jovoviće. Hráli jsme ke konci půle dobře a povedlo se nám vyrovnat po krásné akci právě Jovoviće. Pak už musel střídat a tam se to lámalo. My jsme to drželi, ale už jsme nebyli nebezpeční dopředu. Slavia si vytvořila tlak a po fatálních chybách jsme inkasovali góly,“ vysvětloval jablonecký trenér, podle kterého rozhodla síla lavičky soupeře. „Slavia poslala do hry z lavičky další hráče a tím to rozhodla. Ohromně jim pomohli, hlavně Van Buren tam vnesl ohromnou kvalitu,“ uznal kouč Jablonce.

Náš lodivod přesto pochválil i novou tvář mezi třemi tyčemi gólmana Jakuba Surovčíka, který si v Edenu připsal premiérový start v lize. „Myslím si, že vypadal velmi dobře a působil jistě. Předvedl i dobrý výkon v rozehrávce. Jen mě mrzí, že jsme to neustáli a dostal tolik branek,“ konstatoval na adresu teprve dvacetiletého ligového debutanta trenér Horejš.



Author Jan Bendl
Sdílet článek