Article image

Bod je spíš ztráta, řekl dvougólový Považanec

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
2:2
FORTUNA:LIGA, 18. kolo so 4. 2. 2023, 15:00
Reportáž

Na podzim laboroval náš záložník Jakub Považanec se zdravotními problémy. Teď je ale zpátky. V sobotu díky jeho dvěma trefám bral Jablonec bod se Zlínem po remíze 2:2.

Bod ze zápasu se Zlínem je pro nás nakonec ziskem nebo ztrátou?

Za stavu 0:2 si možná málokdo myslel, že bychom to mohli ještě otočit. Ale gólem na 1:2 jsme se dostali do zápasu, pak přišla ještě červená karta a my jsme měli enormní tlak. Dali jsme na 2:2, ale víc už se nám nepovedlo. Takže dnes je to pro nás asi spíš ztráta.

Začátek zápasu byl z naší strany velmi dobrý, ale gólově z toho nebylo nic.

Měli jsme výborný start do zápasu. Tři čtyři závary, šance, pološance, to tam bylo. Jenže Zlín se dostal poprvé k naší brance a prohrávali jsme 0:1. Snažili jsme se pokračovat v naší hře, hráli jsme dobře, ale gól jsme do poločasu prostě nedali. V druhé půli jsme chtěli vyrovnat a otočit ten vývoj. Jenže paradoxně Zlín byl podruhé vážněji u naší branky a dal druhý gól. Tohle byla velká chyby, podobné nás srážely už na podzim, je to náš dlouhodobý problém. Soupeř si vytvoří minimum šancí, ale většinou je promění.

Naštěstí ale přišly tvé dvě branky a rázem bylo srovnáno.

Při první brance jsem tam zatlačil na Filla, vybojoval balon a dal Šulcíkovi (Šulc), on mi to krásně vrátil. Šel jsem sám na branku, věděl jsem, že si to potáhnu pravačkou a zakončím levačkou. Což nakonec i vyšlo. U druhého gólu byl odražený balon za šestnáctku, napálil jsem to a ještě to bylo nějaké tečované.

Nový hlasatel ale pokaždé vyhlásil jiného střelce branky než tebe. Zaznamenal si to a nemrzelo tě to?

Věděl jsem, že hlasatel je nový. Asi se musíme ještě lépe poznat. Slyšel jsem, že hlásil Jova a Šulcíka (Šulce). Tak nevím, proč děláte dnes vlastně rozhovor semnou (úsměv). Ale to je v pohodě, stane se.

Zlínu byl vyloučený útočník Kozák při střetu s naším brankářem. Viděl si přesně, co se tam stalo?

Úplně přesně jsem to neviděl. Nejdřív jsem si myslel, že to není vážné, ale Jakub Surovčík měl tržnou ránu, byla tam krev.

Na podzim tě trápily zdravotní problémy. Je to tedy dnes tvůj velký návrat?

Měl jsem problémy, které jsem dal snad do kupy. Nevím, jestli už úplně úspěšně. Měl jsem jít na operaci, ale přes sílu jsem to odložil. Vypadá to, že jsem ale udělal dobře.

Hrálo se za těžkých podmínek, asi nejen pro vás ale i pro diváky.

Kdyby to bylo na mně, tak bych hrál raději taky samozřejmě za jiných podmínek. Ale já o tomhle nerozhoduji. Počasí si nevybírá, jsme v Jablonci. Trávník je ale teď v lepším stavu, než tomu bylo před dvěma lety s tou Příbramí. Věřím, že to dají naši trávníkáři znovu do kupy.


Author Jan Bendl
Sdílet článek