Article image

Rezervy Jablonce a Liberce se rozešly v přípravě plichtou

V dalším přípravném zápase se rozešly smírně remízou 2:2 rivalské týmy rezerv Jablonce a Liberce na umělé trávě v jabloneckých Břízkách.

Rival z Liberce hrozil především z rychlých brejků. Jablonečtí měli v úvodu šance po rohových kopech, ale Velich a dvakrát ani Karban nedokázali míč uklidit do soupeřovy branky. V 11. minutě měl Slovan výhodu pokutového kopu po nastřelené ruce našeho stopera Karbana, liberecký útočník však při penaltě rozezvonil jen tyč jablonecké branky!

V 25. minutě se vyznamenal náš brankář Richter, když zlikvidoval samostatný nájezd hostujícího týmu. Po půlhodině hry už šel ale Slovan v Břízkách do vedení, hosté rychle rozehráli míč po faulu na půlce hřiště, ač místo přestupku bylo jinde a z rychlého brejku se Liberečtí ujali vedení. Ve 37. minutě dohrál akci jablonecký útočník Kubát a byl za svůj důraz odměněn vyrovnávající brankou, obral totiž hostujícího obránce, dalšího obešel a pak srovnal na 1:1.

V druhém poločase Jablonečtí vystupňovali presink a represink. Našemu týmu se dařilo vyhrávat osobní souboje, skvěle sbírat druhé míče, scházelo jen lepší proměňování šancí. Těch si svěřenci trenéra Vomáčky vypracovali hned pět, bohužel bez gólového efektu. Jenže přišel úder Liberce, který předvedl rychlý brejk na jehož konci šel prudký míč před naši branku a gólově zakončoval na 2:2 opět Valenta.

Jablonečtí se ale dál snažili a odměnou jim bylo vyrovnání v 70. minutě zápasu. Velich si totiž dobře naběhl a přebral přihrávku, jeho zakončení ještě gólman Vliegen stačil vyrazil, ale na dorážku Bredy byl krátký – 2:2.

Konečnou remízu v derby hodnotil kouč naší rezervy Benjamin Vomáčka. „Výsledek mohl být klidně i 8:3 pro nás. Byl to hezký fotbal, nechybělo nasazení a soubojovost, zápas měl šťávu a kvalitu. Jsem spokojený s tím, jak to kluci odmakali a jakým fotbalem se prezentují. Tohle je naše cesta z které neuhneme. Jen mě mrzí, že jsme nevyhráli, protože my chceme vyhrávat každý zápas,“ pravil po zápase jablonecký kouč. Jeho tým dostal v neděli volno a od pondělí bude pokračovat v trénování v okolí jablonecké přehrady, na hřišti v Břízkách a v posilovně na Střelnici. Následující týden vyvrcholí pro B-tým přípravným zápasem, tentokrát na umělé trávě ZŠ Mozartova, kam dorazí v sobotu 11. února od 13:30 hodin Zbuzany. „Chceme si v přípravě vyzkoušet hrát také v jiném prostoru,“ dodal Vomáčka.

FK Jablonec B – FC Slovan Liberec B 2:2 (1:1)

Branky: Kubát, Breda – 2x Valenta

Sestava FK Jablonec B: Richter – Diviš (80. Chládek), Vošahlík, Karban, Konda - Gaši (60. Breda), Rozkovec, Kubín (20. Kubát), Ritter (80. Stibor) - Podzimek (80. Werani), Velich (80. Linhart)


Author Jan Bendl
Sdílet článek