Article image

Tomáš Hübschman si na rekord musí ještě počkat

V sobotu jsme se kromě zisku bodů v Ostravě radovali také z individuálního přepisu historie. A to když Tomáš Hübschman svým gólem překonal Pavla Zavadila coby nejstaršího ligového střelce. Nakonec však byl gól zapsán jako vlastní, takže se překonání rekordu nekoná.

"Ve dvacáté deváté minutě vstřelil gól Jablonce hráč číslo tři Tomáš Hübschman," hlásil hlasatel na stadionu v Ostravě - Vítkovicích při momentu, kdy šel Jablonec do vedení 1:0. Jenže kapitánova radost z vedoucího gólu trvala jen během zápasu, byť měl na vstřelení branky enormní podíl. Po rohu Vlada Jovoviće míč na přední tyči nasměroval na branku a před gólmanem Laštůvkou míč ještě tečoval útočník Ostravy Klíma. Po utkání do zápisu uvedli rozhodčí jako střelce právě domácího útočníka Klímu, což nakonec během neděle potvrdili zástupci Ligové fotbalové asociace (LFA) spolu s komisí pro statistiky. Byť se zdálo, že Tomáš Hübschman míč vyslal směrem na branku, nebyl k tomu průkazný TV záběr, takže se nechalo v platnosti rozhodnutí rozhodčích, které padlo během utkání na hřišti.

Po vítězném utkání 2:1 nad Baníkem však měl náš kapitán Tomáš Hübschman radost ze zisku důležitých tří bodů a připsání gólu Klímovi glosoval s nadsázkou slovy: "Tak hlavně, že nám to nevezme body," usmíval se jablonecký kapitán. Ten si bude muset na překonání rekordu pro nejstaršího střelce počkat do některého z dalších zápasů. Co mu však také nikdo nevezme, je trofej pro nejlepšího hráče zápasu 19. kola mezi Baníkem a Jabloncem.


Author Redakce
Sdílet článek