Article image

Béčko deklasovalo Dobrovici osmi góly

Rezerva FK Jablonec si v dalším přípravném duelu s chutí zastřílela do sítě divizní Dobrovice. Hosté si z Jablonce odvezl osmibrankový příděl a to ještě další jablonecké šance nebyly zužitkovány v další góly.

Jablonečtí odstartovali další přípravný zápas aktivně. Dostávali se do zakončení, jenže buď trefili tyč, břevno, nebo skvěle zasáhl hostující brankář. Skore se poprvé na umělé trávě ZŠ Mozartova měnilo v 19. minutě, kdy dobře hrající Rozkovec zatáhl balon po levé straně, přihrávkou pod sebe Breda rozezvonil břevno, Diviš ale poslal odražený balon zpět do vápna, odkud Kubát zblízka překonal gólmana na 1:0. První poločas nadále pokračoval v naší režii, jenže další dobré akce našeho týmu končily špatným zakončením nebo zvednutým praporkem pomezního rozhodčího.

Do druhé půle přišel na hřiště Vošahlík, jablonecká hra získala větší klid a přesnost v rozehrávce zezadu. Dvě minuty po změně stran dohrál Breda hostujícího obránce, který pod tlakem nepřesně odkopl k našemu Malému a ten přesným centrem našel nabíhajícího Podzimka, který přidal druhou branku Jablonce. Třetí branku vsítil náš tým v 61. minutě z penalty, která se kopala po faulu na Linharta, Vošahlík se z ní prosadil až z dorážky. O sedm minut později krásnou uličkou našel Podzimek Malého, ten přesným centrem našel ve vápně Kubáta, jenž zvýšil na 4:0. V 73. minutě zužitkoval dlouhý pas Vošahlíka skvěle Kubát a svůj následný samostatný nájezd na brankáře zakončil nekompromisním zakončením pod břevno na 5:0. Za dalších pět minut si uprostřed hřiště Stibor poradil s dvěma protihráči, vysunul Linharta, který utekl obraně, obešel i brankáře a se štěstím přidal šestý gól Jablonce. Další branka se zrodila po kombinaci Linharta s Bínou, sedmý gól následně přidal Podzimek. Definitivní podobu výsledku dal v závěru parádní střelou z trestného kopu Nykrín na 8:0.

Poslední herní test před začátkem ČFL čeká na svěřence trenéra Vomáčky další sobotu 25. února od 10 hodin tentokrát na UMT v Břízkách.

FK Jablonec B – FK Dobrovice 8:0 (1:0)

Branky: 19., 68, 73. Kubát, 47. a 81. Podzimek, 61. Vošahlík, 78. Linhart, 87. Nykrín

Sestava FK Jablonec B: Reiner - Diviš (46. Vošahlík), Malý, Karban, Nykrín - Gaši (46. Linhart), Rozkovec, Stibor, Breda (74. Bína) - Podzimek, Kubát


Author Jan Bendl
Sdílet článek