Article image

Tříbranková porážka na Spartě

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, 20. kolo ne 19. 2. 2023, 18:00
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté si ze hřiště pražské Sparty odvážejí tříbrankovou porážku 0:3. Zejména druhý poločas byl náš tým na Letné velmi pasivní a od dalších inkasovaných branek nás ochránil brankář Hanuš.

Náš lodivod David Horejš nemohl na Letné využít služeb hostujících sparťanů, Sejka a Polidara nahradili v základní sestavě Ikaunieks se Součkem. Domácí zařadili do základu místo vykartovaného Čvančary Mabilu.

Sparta vstoupila do utkání s vědomím, že oba její konkurenti v boji o titul o víkendu ztratili. Domácí se snažili vytvořit si úvodní tlak, Haraslínovu střelu zablokovali naši obránci a dorážku poslal Sadílek mimo. Jablonec se poprvé osmělil po deseti minutách hry, Považancovo zakončení ale přes hradbu těl na Kovářovu svatyni neprošlo. Po dvaceti minutách hry byla hra přerušena, když se hlavami střetli Akpudje s Kairinenem a oba hráči byli ošetřováni pro krvavé zranění. Sparťan měl přeci jen vážnější zranění a musel nakonec střídat za Laciho. Ve 31. minutě sklepl u vápna míč Zelený Haraslínovi, který přesnou střelou k tyči poslal Letenské do vedení 1:0. Haraslín mohl ještě do poločasu navýšit vedení domácích, dobře mu zpětnou přihrávkou na hranici šestnáctky nabil Kuchta, jenže Haraslín pálil tentokrát naštěstí jen vedle levé tyče Hanušovy brány. Jablonec se mohl dostat do skvělé příležitosti když Akpudje vypíchl míč Zelenému, přihrál Chramostovi, jenže ten nepřesnou přihrávkou mezi stopery nedokázal vysunout nabíhajícího Jovoviće, který by postupoval sám na branku.

V nastavení první půle byl Jablonec blízko srovnání. Kapitán Krejčí totiž hlavičkoval slabě k vlastní bráně, toho využil Chramosta, jenže skákavý balon vůbec netrefil, přihrávkou však našel ve vápně volného Šulce, který pálil pohotově z první k tyči, jenže famózní zákrok předvedl brankář Kováč a míč u tyče stačil vyrazit na roh!

Po obrátce pálil jako první nad naší branku opět Haraslín. Po Sadílkově standardní situaci hlavičkoval koníčkem prudce o zem Zelený, naštěstí ale vedle naší branky. Pak byl v permanenci náš brankář Hanuš, nejdříve senzačně vyrazil z šibenice pokus střídajícího Minčeva, který si na vlastní branku srazil stoper Akpudje. Jen o chvíli později náš gólman zblízka vyrazil střelu Haraslína. Sparťanský tlak ale přesto vyvrcholil, Weisnerovu schovanou střelu ještě Hanuš vyrazil, ale na dorážku Kuchty už byl i on krátký – 2:0.

V 60. minutě navíc Minčev vysunul Kuchtu, který zblízka trefil jabloneckou tyč! Jablonec se dostal jen ke slabým střeleckým pokusům Chramosty a Ikauniekse, které ale Kováře příliš rozhodit nemohly. Sparťanský útočník se znovu dostal k zakončení v 64. minutě po vysunutí od Zeleného, tentokrát orazítkoval i druhou tyčku naší branky! Sparta si v těchto momentech zápas užívala a Jablonec držel nad vodou svými zákroky brankář Hanuš. V 7ě. Minutě Laci našel v našem vápnš Haraslína, ten se lehce vyhnul Martincovi a krásnou střelou do vzdálenější šibenice zvýšil na 3:0. Náš brankář Hanuš i poté kryl parádní střelu Sadilka. V nastaveném čase mohl korigovat Štěpánek, technickou střelu po přihrávce Černáka ale poslal těsně vedle sparťanské tyče.

Jablonec si z Letné odvezl tříbrankovou porážku.


Author Jan Bendl
Sdílet článek