Article image

Lepší výsledek jsme si ani nezasloužili, hodnotil Horejš

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
3:0
FORTUNA:LIGA, 20. kolo ne 19. 2. 2023, 18:00
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté chtěli navázat na výhru z Ostravy, místo toho ale musel kouč David Horejš hodnotit na Spartě slabý výkon svého týmu, kterému chyběla především kvalita na míči.

Domácí trenér Brian Priske měl z nedělního zápasu jen pozitivní dojmy. „Byl to opravdu dobrý zápas, kterému jsme dominovali. Snad jen kromě pasáže, kdy jsme řešili zranění Kairinena, jinak jsme celý zápas kontrolovali. V druhé půli jsme navíc přidali na intenzitě. Líbil se mi i vysoký presink v tomto zápase,“ pochvaloval si kouč týmu, který se dotáhl na vedoucí dvojici tabulky už na rozdíl tří bodů. „Výsledky ostatních zápasů jsem samozřejmě znal a hráči zřejmě taky. My se ale snažili a soustředili jen na náš výkon. Chtěli jsme udržet čisté konto a to se nám podařilo. Musíme dál sbírat body v dalších zápasech. Soustředění musí směřovat jen k našim zápasům a našim výkonům,“ dodal kouč Sparty.

Jablonecký kouč David Horejš neměl ze zápasu a končeného výsledku vůbec dobrý pocit. „Neodehráli jsme tu dobré utkání. Sparta byla vlastně po celý zápas lepší. Chtěli jsme vycházet ze zabezpečeného bloku s rychlým přechodem do útoku, jenže jsme neměli kvalitu na míči. Byla tam z naší strany obrovská nervozita. Chyběla nám větší odvaha po zisku míče. Sparta nás dostal pod tlak, dala nám tři góly a zaslouženě vyhrála. Domácí byli lepší a my jsme si tu dnes lepší výsledek nezasloužili,“ uvedl Horejš, který bedlivě sleduje, jak se vyrovnává tabulka soutěže. „Je to hodně vyrovnané nahoře i dole. Pardubice teď udělaly výsledky. My jsme se ale soustředili na náš zápas. Liga je celkově strašně vyrovnaná. My potřebujeme, aby se nám vrátili hráči do hry. Věřím, že za týden vypjaté utkání zvládneme,“ vzhlíží už k další důležité bitvě s Teplicemi náš kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek