Article image

Připíjíme na legendy!

Ve spolupráci s pivovarem Svijany připíjíme na klubové legendy! Vychutnejte si svůj nápoj z nových kelímků s jednou z našich legend!

Pokud dorazíte na nedělní utkání, budete si moci poprvé vychutnat svůj oblíbený nápoj ze speciálních kelímků, kterými oslavujeme klubové legendy. Díky pivovaru Svijany si tak společně můžeme připít na hvězdy Jablonecké historie!

Kelímky s podobiznami Davida Lafaty, Zdendy Jánoše, Rudy Svobody nebo Václaca Halamy si odbydou svou premiéru již při utkání s Teplicemi. Za vratnou zálohu 50,- Kč dostanete pivo načepované v zálohovatelném kelímku, který poté můžete vrátit na kterémkoliv stánku s občerstvením, nebo si ho můžete odnést domu jako suvenýr. Podaří se vám nasbírat všechny legendy do vaší sbírky?

Při příležitosti oslavy našich legendy jsme si pro naše příznivce přichystali také soutěž. Odpovězte na otázku "Kolik prvoligových utkání dohromady odehráli Lafata, Jánoš, Svoboda a Halama v dresu Jablonce?" a získejte soudek piva od pivovaru Svijany! Nejbližší tip ke správné odpovědi bude odměněn soudkem piva Svijany. V případě několika správných odpovědí bude výherce vylosován.

Tak na vás, legendy!


David Lafata

Historicky nejlepší střelec Jablonce působil na Střelnici hned dvakrát. Nejprve v sezónách 2005/2006 a 2006/2007. Následně si vysloužil zahraniční angažmá v Austrii Vídeň, kde byl do roku 2008. Pak se vrátil zpět na Střelnici, kde nastartoval ještě úspěšnější působení než v prvním případě. Mezi roky 2008 a 2013 dokázal vstoupit do Klubu ligových kanonýrů, několikrát se stal nejlepším střelcem ligy a nasázel v lize za Jablonec dalších 78 gólů. Pak předstoupil do Sparty, čímž si splnil svůj sen a na Letné ukončil profesionální kariéru v roce 2018.

Zdeněk Jánoš

Brankář Zdeněk Jánoš spojil svůj fotbalový život s Jabloncem na pět sezón. První start na severu Čech si připsal v sezóně 1994/1995, kdy do Jablonce přišel ze Slavie Praha. Během těchto let se z pozice brankáře také dvakrát zapsal mezi střelce gólu! Zdeněk Jánoš se stal miláčkem fanoušků a velkým nebezpečím pro útočníky soupeře. Jeho vytříbený styl hodně bavil. V sezóně 1999/2000 přestoupil z Jablonce do Dukly Příbram a 15. září 1999 tragicky zahynul při autonehodě.

Rudolf Svoboda

Legendární útočník nebo ofenzivní záložník Ruda Svoboda byl znám pro svou přezdívku Houba. V Jablonci působil nejen v prvoligové éře 70. let, ale již mnohem dříve, přesněji od roku 1966. Ve druhé lize nastřílel v dresu LIAZ Jablonec 63 branek mezi lety 1966 a 1974. V první lize (tehdy československé lize) nastřílel 29 branek. Celkem Jablonec v zápasech první ligy vstřelil 56 gólů, takže se Ruda podepsal pod více jak polovinu z nich. Byť není rodákem z Jablonce, tak se po působení ve Slavii Praha a v zámoří trvale usadil na severu Čech.

Václav Halama

Václav Halama je odchovanec rychnovského fotbalu. V Jablonci působil v nižších soutěžích a po postupu do druhé ligy se stal jednou z ústředních postav jabloneckého fotbalu od poloviny 60. let do jejich konce. Následně po konci kariéry ve Švýcarsku začal s trénováním. Nejprve jako hrající trenér našeho B týmu a v sezóně 1974/1975 působil u prvoligového Jablonce jako asistent trenéra Tadeáše Krause. Poté působil v zahraničí a během trenérského studia vedl týmy jako FC Augsburg, rakouský Grazer AK, druholigový německý TSV Mnichov 1860 nebo Austrii Vídeň. Václav Halama nás navždy opustil 8. června 2017, kdy podlehl těžké nemoci.


Author Klub
Sdílet článek