Article image

Důležitý souboj tabulkových sousedů

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
4:1
FORTUNA:LIGA, 21. kolo ne 26. 2. 2023, 15:00
Reportáž

Střelnice hostí v neděli odpoledne veledůležitý souboj dvou dvacetibodových týmů z chvostu ligové tabulky. Do Jablonce dorazí čtrnácté Teplice.

Skláři přezimovali na dvanácté příčce ligové tabulky a do jara šli především a opět s touhou vidiny záchrany v soutěži. „Naše pozice ale letos byla jiná než loni. Kluci na podzim viděli, že hrát se dá opravdu s každým. Alfou a omegou všeho bude, aby náš nejužší kádr byl zdravý. Je těžké pak někoho nahrazovat, i když se kluci snaží, tak někteří hráli druhou a třetí ligu a to je pro ně velký skok. Oni potřebují více času, ale my honíme výsledky, když hrajeme o záchranu,“ vysvětluje teplický kouč Jiří Jarošík.

V jeho týmu v zimní pauze k příliš změnám nedošlo. Vytouženého stopera funkcionáři našli v srbském stoperovi Mićevićovi, druhou novou tváří se stal hostující útočník Sy ze Slavie. Teplický lodivod byl hlavně rád, že nikdo z klíčových hráčů z týmu neodešel. „Těší mě, že zůstal Gning a další opory. Na druhou stranu jsme moc neposílili, protože není jednoduché sem kvůli finanční stránce a tabulkovému postavení někoho dostat. Když se vyhneme baráži, bude to krok dopředu. Ale bude to zamotané, protože tabulka je hodně vyrovnaná,“ předpovídá vývoj na chvostu ligové tabulky FORTUNA:LIGY trenér Jarošík.

Teplice si na jaře připsaly prozatím tři porážky a jednu remízu. Jeden získaný bod tepličtí fotbalisté vyválčili o minulém víkendu nečekaně doma proti favorizované Slávii, s kterou se rozešli smírně 1:1. Teplice jsou týmem s nejpropustnější ligovou obranou, inkasovaly už 45 branek. Za to z dvaceti získaných bodů hned 16 získaly doma, oproti tomu na hřišti soupeřů jsou se 4 body vůbec nejhorším týmem celé soutěže. „Na domácí zápasy musíme navázat a zlepšit se venku. Přivést si nějaký ten bod ze hřiště soupeře, to dělá ten rozdíl,“ moc dobře ví kouč Teplic.

Jablonec je aktuálně třináctý, v tabulce je před Teplicemi jen zásluhou lepšího skore. Náš tým si na jaře připsal jedno vítězství, jednu remízu a dvě porážky. Naposledy odjel z pražské Letné s prohrou 0:3. Horejšův tým se nyní soustředí na důležitý souboj proti Teplicím. „V domácím zápase s Teplicemi teď musíme vyhrát, je to pro nás důležité utkání. Chceme navázat na to, co se povedlo v Ostravě a poučit se z toho, co nebylo dobře proti Spartě. Hrajeme doma a hráči jsou připraveni na to, co nás bude proti Teplicím čekat,“ říká před nedělní bitvou trenér Jablonce David Horejš.

Jablonečtí fotbalisté nezvládli poslední vzájemný duel na teplických Stínadlech, kde na podzim vedli 2:1, ale nakonec prohráli 2:3 a dohrávali bez vyloučené dvojice Malínský – Jovović. Celkově se dnes na Střelnici tyto týmy v lize proti sobě postaví už k pětapadesátému vzájemnému souboji, s bilancí mírně hovořící pro Jablonec, který 20x zvítězil, 18x se body dělily a 16x zvítězily Teplice. Nejčastějším výsledkem těchto klání je jednobranková výhra 1:0, ta se urodila hned dvanáctkrát.


Utkání začíná v neděli 26. února od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Orel - Caletka, Slavíček

Delegát: Teuber, Farský

VAR: Adámková

AVAR: Radina


Author Jan Bendl
Sdílet článek