Article image

Rezerva zvládla generálku vítězně

Svěřenci trenéra Benjamina Vomáčky mají za sebou vítěznou generálku před startem České fotbalové ligy. Béčko Dukly Praha porazili jablonečtí 2:1.

Jablonec vstoupil do zápasu aktivně a od úvodních minut byla Dukla B pod tlakem. V úvodní desetiminutovce se hned několikrát mohlo měnit skóre ve prospěch Jablonce. Své dobré šance však Gaši, Velich, Kubát a ani Podzimek neproměnili. I přes velkou převahu Jablonce na umělé trávě v Břízkách během prvního poločasu se diváci branky nedočkali.

Ve druhém poločase se zápas po herní stránce vyrovnal, ale šance byly hlavně na straně Jablonce. V 72. minutě se Jablonec konečně dočkal branky. Centr do vápna propadl až na zadní tyč, kde operoval zcela osamocen Podzimek a poslal míč s přehledem do sítě - 1:0.

Druhou branku přidal Ritter, kterému asistoval brankář Richter. Dlouhý nákop jabloneckého brankáře za obranu si Ritter prvním dotekem dobře připravil a únik na branku soupeře zakončil přesnou střelou na zadní tyč - 2:0.

V samotném závěru zápasu se dočkali také hosté, když v 90. minutě upravila Dukla na konečných 2:1.

Generálka tak splnila, co měla. Negativem byl snad jen terén, který byl kvůli sněžení trochu těžší. Teď má náš B tým čas dobře zregenerovat, vstřebat poslední týden přípravy a hned následující víkend je na řadě první soutěžní utkání v sobotu 4. března v Ústí nad Labem.

FK Jablonec B - FK Dukla Praha B 2:1 (0:0)

Branky Jablonce: Podzimek, Ritter.

Jablonec: Richter - Diviš, Vošahlík, Heidenreich, Konda - Breda, Rozkovec, Podzimek, Gaši - Velich, Kubát. Střídali: Danicek, Linhart, Stibor, Ritter.


Author Redakce
Sdílet článek