Article image

Jak zápas hodnotili trenéři Horejš a Jarošík?

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
4:1
FORTUNA:LIGA, 21. kolo ne 26. 2. 2023, 15:00
Reportáž

Oba trenéři se vyjádřili pochopitelně k hrací ploše, kterou i během zápasu zasypal sníh. Domácí kouč Horejš si pochvaloval výkon svých svěřenců a vysoký počet branek, trenér Teplic Jiří Jarošík uznal to, že si Jablonec šel víc za vítězstvím.

„Jsme spokojení s tím, že jsme těžké utkání zvládli. Nebylo to vůbec jednoduché. Terén, co tu dneska byl, tak se na něm moc fotbal hrát nedal. Musím ale naše kluky pochválit, že se s tím dokázali popasovat. Hráli jsme chytře, donutili jsme soupeře k chybám a chyby jsme dokázali potrestat. To zápas dneska rozhodlo,“ říká trenér Jablonce David Horejš.

Ohledně počasí mu zatrnulo v momentě, kdy byl zápas přerušený kvůli hustému sněžení. „Bál jsem se, aby se zápas vůbec dohrál. Ale po té pauze jsme přidali druhou branku, která si myslím zápas rozhodla. Potom jsme hráli chytře a zkušeně, na tom terénu se moc kombinovat nedalo. Jsem rád, že jsme na takovém hřišti dokázali vstřelit čtyři branky. Kluci dneska splnili vše, co měli,“ pokračoval trenér Jablonce Horejš.

Jeho protějšek na straně Teplic Jiří Jarošík nebyl spokojený s výsledkem a své hodnocení začal komentářem k hrací ploše. „Viděli jsme, kolik toho napadlo. Myslím si, že domácí udělali maximum pro to, aby se hrálo. Terén pak byl těžký, i to sněžení tomu nepřidalo. Hřiště dneska moc nebylo o fotbale, takže fotbal hodnotit nebudu,“ konstatoval Jiří Jarošík a pokračoval: „Dostali jsme na začátku laciný gól. Myslím, že jsme měli docela dobré období v zápase, kdy jsme hráli na balonu, ale nic jsme si nevytvořili. Bohužel jsme neměli vepředu kvalitu. Ale dneska bylo těžké něco vytvořit. Hrál se spíš jednoduchý fotbal, hodně soubojů, druhé míče. I v tomhle jsme ale propadli. Domácí šli za vítězstvím a zasloužili si to,“ zakončil Jiří Jarošík.



Author Redakce
Sdílet článek