Article image

Václav Sejk: Dloubnul jsem ho a padlo to tam

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Teplice
4:1
FORTUNA:LIGA, 21. kolo ne 26. 2. 2023, 15:00
Reportáž

Václav Sejk se po absenci proti Spartě vrátil do sestavy ve velkém stylu. Připsal si proti Teplicím dva góly a jednu asistenci, čímž se výrazně podepsal pod výhru 4:1. Jak vítězný zápas hodnotí?

Jak moc důležitá je výhra nad Teplicemi?

Myslím si, že obrovsky. Po výkonu na Spartě, kdy se nám to vůbec nepovedlo, jsme potřebovali navázat na výkon z Ostravy. Myslím, že se nám to povedlo, i když dneska to moc o fotbale nebylo, to všichni asi viděli. Byl to boj a ten jsme zvládli za tři body.

Bylo hodně těžké hrát na náročném terénu?

Už na rozcvičce jsem si říkal, že na tak těžkém hřišti jsem ještě asi nehrál. Pak tomu asi úplně nepomohl další sníh. Tady v těch podmínkách je to těžký, ale důležité je, že jsme to zvládli. Pro oba týmy to bylo stejný, takže se nemůže nikdo na nic vymlouvat.

Když to rozhodčí přerušil, tak bylo vidět, že hodně kloužete. Byl to docela jiný sport.

(smích) Říkal jsem si o poločase, že to vypadá spíš jako hokej bez rukavic a hokejek. Ale to k tomu asi patří v tomhle počasí a v tomhle ročním období. Fotbal to je i tak a dneska to pro nás bylo obrovsky důležitý.

Měl jsi strach, když jsi přihrával na třetí gól, že z toho nic nebude? Honza Chramosta tam kvůli terénu zakopl a měl to nakonec těžký.

Strach jsem určitě měl, ale dal to (směje se). Jsem rád, že to dal. Od toho jsme tady. Bylo to trochu úsměvný, ale za normálních okolností by to dal s přehledem do prázdné brány, ale takhle se mohlo stát něco, co by nikdo nechtěl, ale naštěstí to tam spadlo.

Tři góly jste dali vy, co jste nemohli hrát proti Spartě, ze které tady hostujete. Byli jste oba hodně hladoví?

Asi se nekoukáme na to, kdo je ze Sparty a kdo ne. Prostě teď hrajeme všichni tady. To, že jsme na Spartě hrát nemohli, jsou dané podmínky a všichni o nich víme. Takže asi o to víc hladoví jsme byli teď, ale jak říkám, povedlo se to celému týmu a bereme tři body.

Bylo to pro tebe speciální utkání? V Teplicích jsi měl ligový debut a odehrál jsi tam řadu zápasů.

Bylo to specifické. Na podzim jsme tam prohráli, to pro mě bylo hodně těžký. Ale nějaká větší motivace asi nebyla, byl to specifický zápas, ale jako jiný ligový zápas. Spíš byla velká motivace, že jde o všechno.

Minulé jaro, když jsi hrál o záchranu za Teplice, tak ses rozstřílel. Říkal jsi, že jsi měl cíl tři góly. Teď už máš na jaře taky tři góly. Máš nějaký cíl na jaro?

Abych byl v co nejlepší formě před mistrovstvím Evropy jednadvacítek.

První gól byl hezká hlavička, ten druhý ale chtěl hodně přesné zakončení tím lobem jako Karel Poborský.

Šel jsem sám na gólmana a viděl jsem, že je venku. Na tomhle hřišti bylo těžký něco vymýšlet okolo brankáře nebo kličku, abych nezakopl. Takže jsem ho prostě dloubnul a padlo to tam.


Author Redakce
Sdílet článek