Article image

V Mladé Boleslavi poměříme síly s pátým Hradcem Králové

Team logo Team logo
FC Hradec Králové FK Jablonec
1:4
FORTUNA:LIGA, 22. kolo so 4. 3. 2023, 15:00
Reportáž

Ve 22. kole se Horejšův Jablonec představí na půdě v nedaleké Mladé Boleslavi, kde už pomalu končí vyhnanství Hradci Králové. Souboj pátých Votroků s dvanáctým Jabloncem má výkop v 15 hodin.

Hradec Králové se vyhřívá na krásné páté příčce ligové tabulky. Velké zásluhy na tomto umístění má i kouč Miroslav Koubek, který už loni vytáhl východočechy do skupiny o titul a letos s nimi čeří vody v mistrovské skupině znovu. Přitom Votroci stále hrají ve vyhnanství v Mladé Boleslavi, do zbrusu nové arény před vlastní diváky se přestěhují až letos v létě. Na startu letošní sezony pustil Koubkův kádr hodně žilou, odešli Vlkanova, Mejdr či Král, ale i s těmito odchody se tým dokázal zdárně vypořádat. V zimě už došlo jen k minimálním změnám. „K žádné rotaci už nedošlo. Koukali jsme na to, že letošní zimní příprava byla hodně atypická. Na přestup přišel jen Pudhorocký ze Sparty,“ vysvětluje sportovní ředitel hradeckého klubu Jiří Sabou.

Východočeši přezimovali na páté příčce a cíl mají stanový jasně. „Liga je nesmírně našlapaná. My máme nezvratnou touhu, kterou je zahrát si nejvyšší soutěž na novém stadionu. Uděláme pro to všechno a ani výpadky hráčů na tom nemohou nic změnit,“ uvedl před startem jarní části FORTUNA:LIGY trenér Koubek. Jeho tým hned v úvodu nového roku zaskočil dalšího favorita, tentokrát zvítězil 2:1 na půdě Viktorie Plzeň. Pak sice Votroci z následujících tří zápasů vydolovali jen bod za remízu v Olomouci, chuť si ale spravili v posledním kole na půdě Ostravy po výhře 2:0. „Na Baníku nás naše herní kvalita a disciplína dovedly k vítězství. Jablonec minule předvedl, že má taky velkou kvalitu a zvládne vyhrát i zápas, který je hodně o soubojích,“ všímá si hradecký asistent Stanislav Hejkal na týmu soupeře.

Ve zmiňovaném utkání Jablonec totiž na zasněženém terénu urval druhou jarní výhru nad Teplicemi 4:1. Horejšův tým tak půjde do sobotního klání s Hradcem z dvanácté příčky se ziskem 23 bodů. „Zvládli jsme domácí zápas s Teplicemi, hrálo se na těžkém terénu a kluci ukázali chuť po vítězství a dokázali donutit soupeře k chybám a následně je potrestat. Na tohle budeme chtít navázat proti Hradci Králové. Náš soupeř je nahoře v tabulce, udělal teď body proti Ostravě a hraje v pohodě. Na nás ale bude předvést takový výkon, který nám přinese další body, protože jsou stále potřeba,“ říká před sobotním ligovým střetnutím trenér Jablonce David Horejš.

INFORMACE PRO FANOUŠKY

Hradec Králové s Jabloncem odehraje v sobotu jubilejní třicátý vzájemný ligový zápas. Dosavadní bilance je výrazně nakloněna na stranu severočeského týmu, ten zvítězil ve čtrnácti zápasech, hned třináct duelů skončilo remízou a jen dvakrát zvítězili fotbalisté Hradce Králové. Podzimní zápas ovládl Jablonec na Střelnici 3:0, když o třech bodech pro domácí rozhodli třemi góly po změně stran Sejk, Martinec a Chramosta.


Utkání začíná v sobotu 4. března od 15 hodin v Lokotrans aréně v Mladé Boleslavi

Rozhodčí: Zelinka - Kotalík, Dohnálek

Delegát: Král, Pech

VAR: Batík

AVAR: Caletka


Author Jan Bendl
Sdílet článek