Article image

Chramosta: Tři body z venku jsou něco navíc

Útočník Jan Chramosta prolomil čekání na gól jako host v Mladé Boleslavi. A třemi kanadskými body za dva góly a jednu asistenci přispěl k výhře 4:1 nad Hradcem Králové. Druhý nejproduktivnější hráč celé ligy je spokojen s výkonem, výsledkem i svou rolí v týmu.

Když jsi nahrával Matěji Polidarovi, nenaskočilo ti v hlavě, že můžeš dát hattrick?

Samozřejmě při převzetí balonu jsem myslel jen na hattrick (směje se). Ale nešlo to asi, Poli tam byl krásně, tak nebylo nad čím přemýšlet. Je to o týmu a jsem rád, že jsem mu to takhle připravil a mohl dát pohodový gól.

Vidíš to stejně jako trenér, že bylo důležité, že jsme hned po vyloučení brankáře potrestali tu situaci také gólem? Měl jsi v hlavě, že je potřeba dát gól z přímého kopu?

Je pravda, že v hlavě jsem toho v ten moment měl spoustu, ten čas tam byl opravdu dlouhý, než přišel brankář. Ale spíš jsem přemýšlel, kam to budu kopat a jak to zahraju. Jestli to bude důležité pro další vývoj zápasu jsem neřešil, chtěl jsem dát a to se povedlo. Byl to pro Hradec vlastně takový dvojí trest, který nás nakopl a dostal nás na koně. Od té chvíle jsme měli zápas pevně ve svých rukách.

Zápas byl před příchodem náhradního brankáře přerušen asi na sedm minut. Člověk v té zimě vystydne, ale pak to takhle trefíš. Skoro až neuvěřitelné po takové době, co se nehrálo.

Jo, cítil jsem to podobně (smích). Já jsem i říkal rozhodčímu, odkud jde ten brankář? Možná se mu tam nechtělo, nevím (směje se). Sám jsem o sobě trochu pochyboval, protože ten prostoj byl dlouhý, ale ve výsledku se ukázalo, že mi to asi nevadilo a dal jsem jeden ze svých nejhezčích gólů v kariéře.

Máš zatím deset gólů v sezóně, to je zatím tvé sezónní ligové maximum. Čím to je, že se tak dobře cítíš a padá to tam?

Já bych se vrátil ještě o rok zpátky, myslím, že mi pomohlo hostování v Bohemians, protože jsem nebyl úplně spokojený se svou rolí za trenéra Rady. Tam mě to nakoplo a myslím, že spoustu věcí teď dělám jinak, dělám je líp a na hřišti se to projevuje.

Vypadáš na hřišti sebevědomě a daří se ti.

Jo, všechno souvisí se vším. Trenér Horejš o mě na začátku hodně stál. Domluvili jsme se, že zůstanu a snažím se mu tu důvěru splácet. Dneska jsem k tomu dal ještě dva góly, tak je to o to lepší. Cítím se dobře fyzicky na hřišti a i v hlavě se cítím dobře. Jen doufám, že to bude takhle pokračovat.

Takže chápu správně, že trenér Horejš má podíl na tvé formě?

Jo, je to tak. Myslím, že do většiny zápasů jsem nastoupil od začátku, takže důvěra je vidět. Podržel mě i v situacích, kdy ten výkon nebyl úplně ideální. Ale to je to, co hráč potřebuje. A když mi věří, tak jsem rád, že mu to můžu alespoň takhle splácet. Nejen jemu, ale celému týmu. Každý má v týmu nějakou roli, ta moje je dávat góly a připravovat je. Takže na to se soustředím.

Jaký vliv na tvou formu a herní pohodu má Václav Sejk? Je vidět, že si navzájem přejete a hrajete týmově, i když jste vlastně v podstatě konkurenti.

Myslím si, že ukazujeme, že spolupráce může fungovat. Trenér mi našel trochu jinou pozici než úplně na hrotu. Takže spíš takový staženější útočník. Ale zase na druhou stranu tam mám víc balonů, jsem víc ve hře. Nemám s tím problém a baví mě to. A docela to teď i nese ovoce.

Myslíš, že jsme z nejhoršího venku?

To určitě ne, takhle vůbec nepřemýšlím. Víme, že tabulka je strašně vyrovnaná. Od toho čtvrtého místa dolů může každý porazit každého, proto jsou zápasy tak důležitý. Přivézt tři body z venku je něco navíc. Určitě je potřeba neusnout na vavřínech a musíme jít dál. Máme nějaký cíl, za tím si jdeme.

Trenér mluvil o tom, že jsi tu nedal ještě gól jako host. Tak teď se to prolomilo.

Myslím si, že to tak je. Bavili jsme se o tom. Jak jsem na sobě neměl boleslavský dres, tak jsem tady gól nedal (smích). Ale dneska jsem to krásně zlomil. Líbilo se mi to, bavilo mě to tady, krásný výsledek. Takže spokojenost.


Author Martin Bergman
Sdílet článek