Article image

Jablonec před repre pauzou na půdě Zbrojovky Brno

Team logo Team logo
FC Zbrojovka Brno FK Jablonec
1:2
FORTUNA:LIGA, 24. kolo ne 19. 3. 2023, 15:00
Reportáž

Prvoligová soutěž odehraje před první reprezentační pauzou roku 2023 kompletní 24. kolo FORTUNA:LIGY. Jablonec se představí na půdě tabulkového souseda Zbrojovky Brno.

Fotbalisté z jihomoravské metropole přečkali zimu na jedenácté příčce, první pozici znamenající účast ve skupině o záchranu. „Doma jsme však fanouškům moc radosti neudělali, na druhou stranu takových bodů z venku čekal asi málokdo, proto s pokorou říkáme, že jsme s podzimem byli spokojeni,“ ohlíží se za první částí soutěže kouč Brna Richard Dostálek. Jeho tým zůstal na přelomu roku prakticky beze změn, odešel jen Přichystal a obranu vyztužil na hostování zapůjčený Tijani z Plzně. Ve vyrovnané tabulce se Zbrojováci pozorně dívají nahoru i dolů. „Prioritou pro jaro ale zůstává záchrana v první lize,“ zdůrazňuje Dostálek.

Jeho tým si na jaře připsal v sedmi odehraných kolech stejný počet bodů a vyhoupl se do prostřední skupiny, přesněji na devátou pozici o bod před náš Jablonec. Zbrojovku táhne produktivní záložník Ševčík a především nejlepší střelec celé soutěže šestnáctigólový Řezníček, který v zimě prodloužil smlouvu na jihu Moravy o další dva roky. Střelecky se mu daří i v jarní části, kde skoroval už pětkrát.

Jablonec před týdnem absentoval kvůli vrtochám počasí na Severu Čech. Odložený zápas se Slováckem tak parta trenéra Davida Horejše odehraje až ve středu 5. dubna od 17 hodin. Jablonec se teď pokusí navázat před reprezentační pauzou na úspěšné výsledky, kdy po výhrách 4:1 skolil Teplice i Hradec Králové. „Brno je další těžký soupeř, mají v týmu nejlepšího střelce ligy Řezníčka. My se ale musíme dívat hlavně na sebe a navázat na poslední vydařené zápasy. Teď nám trochu rozhodilo rytmus odložené utkání se Slováckem, ale přizpůsobili jsme tomu tréninkový týden tak, abychom na neděli byli co nejlépe připraveni. Jako do každého zápasu máme i teď cíl bodovat a vylepšit si postavení v tabulce před reprezentační přestávkou,říká před nedělní bitvou trenér Jablonce David Horejš.

Brno s Jabloncem se v neděli na Srbské utká již v jubilejním padesátém zápase. Rovnou polovinu z nich, tedy 25 vyhrál Jablonec, 18 duelů ovládlo Brno a 6 soubojů skončilo remízou. Nejčastějším výsledkem vzájemných soubojů je těsná výhra 1:0, ta se zrodila ve třinácti případech. Podzimní zápas na Střelnici vyzněl lépe pro náš Jablonec, který rozhodl ve druhé půli o svém vítězství 3:1 góly Chramosty a Jovoviće.

Devátý a desátý celek ligové tabulky dělí v tabulce jen jediný bod. Kdo z týmů bude úspěšnější před reprezentační pauzou?


Utkání začíná v neděli 19. března od 15 hodin v ADAX INVEST Areně v Brně

Rozhodčí: Batík - Caletka, Váňa

Delegát: Mencl, Bajer

VAR: Kocourek

AVAR: Mokrusch


Author Jan Bendl
Sdílet článek