Article image

Jablonec znovu vítězně, tentokrát otočil duel v Brně na 2:1!

Team logo Team logo
FC Zbrojovka Brno FK Jablonec
1:2
FORTUNA:LIGA, 24. kolo ne 19. 3. 2023, 15:00
Reportáž

Jablonec prokázal formu a před reprezentační pauzou dokázal otočit ve svůj prospěch nepříznivě se vyvíjející zápas v Brně. Náš tým nakonec vyhrál na půdě Zbrojovky 2:1 po obratu a gólech Chramosty a Považance.

Jedinou změnu oproti vítěznému zápasu s Hradcem Králové udělal kouč Horejš pro zápas v jihomoravské metropoli, Patráka nahradil v základní sestavě Surzyn.

Jablonec začal náznaky šancí, nejdříve neprocpal Šulc míč na Chramostu do vyložené šance, vzápětí se uvolnil před domácím vápnem Považanec, jenže než stihl zakončit, byl domácími odzbrojen. Po prvním rohovém kopu hlavičkoval mimo stoper Martinec. V další akci se uvolnil středem hřiště záložník Šulc, zakončil však přesně do míst, kde stál brankář Berkovec. Po čtvrthodině hry rozehrála naše obrana špatně od vlastní branky a Zbrojovka zásluhou nejlepšího střelce Řezníčka orazítkovala pravou tyč Hanušovy brány! Řezníček byl znovu v permanenci o dvě minuty později, to ho do zakončení vyslal Šural, ale jablonecké barvy podržel dobrým zákrokem gólman Hanuš. Při dalším střeleckém pokusu domácích mířil Ševčík od penaltového puntíku vedle naší svatyně. Po půlhodině hry rozehrál nepřesně na půlce hřiště Chramosta a vyslal tak do protiútoku Ševčíka, který naštěstí minul o metr naší vzdálenější tyčku!

Jablonec se po delší odmlce připomněl znovu ve 32. minutě, do zajímavé šance se dostával útočník Sejk, jenže ho zradil špatný druhý dotek. Gólový moment se zrodil na Srbské až pět minut před poločasem, Ševčík se efektně zbavil dvojice bránících hráčů a pak posadil míč na hlavu nevysokého Alliho, který rybičkou poslal míč k tyči jablonecké branky 1:0!

Do poločasu se náš tým zmohl už jen na nepřesné zakončení Chramosty a hlavičku Polidara lapil brankář Berkovec.

Do druhého dějství poslal kouč Horejš na plac místo Surzyna Jovoviće. Černohorský reprezentant byl na hřišti sotva dvě minuty, když dostal průnikovou přihrávku od Martince, na penaltě našel Chramostu, který střelou mezi nohy brněnského obránce k tyči vyrovnal stav na 1:1!

V 65. minutě vyzkoušel Berkovcovu pozornost střelou ze střední vzdálenosti Považanec. V 67. minutě předvedli Jablonečtí parádní akci po které šli do vedení. Chramosta narazil do vápna Považancovi, který se nádherně opřel do míče a vymetl pavučinky brněnské branky – 1:2!

Zbrojovka reagovala na nepříznivý vývoj hned trojím střídáním. Prakticky z protiútoku pálil právě střídající Rogožan, do střely mu ale stačili skočit jablonečtí obránci. Ve zbytku zápasu už pálil po rohovém kopu nepřesně Alli. Víc toho už Jablonečtí Zbrojovce nedovolili a připisují si třetí důležité vítězství v řadě, tentokrát v poměru 2:1.


Author Jan Bendl
Sdílet článek