Article image

Jovović rozhýbal v Brně jabloneckou hru a teď se těší na reprezentaci

Team logo Team logo
FC Zbrojovka Brno FK Jablonec
1:2
FORTUNA:LIGA, 24. kolo ne 19. 3. 2023, 15:00
Reportáž

Netrénoval, také on si prošel v minulém týdnu virózou. Pak ale černohorský reprezentant Vladimír Jovović vlétl po pauze na pažit brněnské Zbrojovky, rozhýbal jabloneckou hru a dvěma přihrávkami nasměroval Jablonec za obratem a třemi body.

Bylo to střídání podle představ?

Šel jsem do druhé půle jako vždycky na sto procent. Nikdy nevíš jak to dopadne na hřišti, ale chtěl jsem tomu dát maximum. Měl jsem tam asistence. Nešel jsem do toho plný sil, dost hráčů našeho týmu bylo tento týden nemocných. Já osobně jsem netrénoval sedm dní. Ale chtěl jsem vzít všechnu sílu a dát maximum pro to, aby ten tým vyhrál. To se povedlo a vezeme si domů tři body!

Co přesně se v jablonecké kabině šíří?

Nevím, co to je. Není to těžká bolest, ale trvá to poměrně dlouho. Nějaká viróza a teplota. Ne nic moc těžkého, ale nemůžeš trénovat, protože se necítíš na sto procent.

I přesto jsme vyhráli, už potřetí v řadě. Kouká se vám už na tabulku lépe?

(úsměv) Samozřejmě že jo. Cítíme se ve středu tabulky trochu lépe, než když jsme byli dole. Je to pro nás trošku klidnější. Ale nesmíme se zastavit. Čekají nás ještě další zápasy a my musíme vyhrávat a bojovat. Před začátkem sezony jsme měli nějaký cíl a k němu jsme se nedostali, nezvládli jsme prvních patnáct zápasů. Teď už nám to vychází, třikrát jsme vyhráli za sebou. Doufám, že splníme tu cestu, ale lehké to nebude. Každý zápas je těžký a my musíme odevzdat vždy sto procent. Uvidíme, kam nás to dovede.

Dnes se nám podařilo ubránit produktivního Řezníčka i Ševčíka, byl to klíč k dnešnímu vítězství?

Oni měli v první půli nějaké šance. Ale nebylo to po žádných akcích Brna, spíš po tom, co jsme my udělali za chyby. Z brejku pak přišly ty jejich střely. Pro nás bylo štěstí, že jsme z toho inkasovali jen jednu branku. V druhé půli jsme je už moc do ničeho nepouštěli. Zápas jsme otočili a byli v druhé půli lepší. Brno má kvalitu, proto jsou to pro nás velmi důležité tři body. Řezníček nedal poprvé gól za kolik zápasů, i to nás může těšit.

Teď přichází reprezentační pauza a ty odjíždíš za svým týmem, kde tě čekají zápasy s Bulharskem a Srbskem. Jak se těšíš na reprezentační sraz?

Reprezentace je pro mě nejlepší fotbal v životě. Všichni chtějí reprezentovat svoji zemi a já nejsem výjimkou. Čekají nás těžké zápasy, ale těším se na to. Miluju to. Vždycky, když mi zavolá trenér nároďáku, budu odevzdávat maximum pro Černou Horu.


Author Jan Bendl
Sdílet článek