Article image

Měli jsme na víc, smutnil Horejš v Plzni

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
3:2
FORTUNA:LIGA, 26. kolo so 8. 4. 2023, 19:00
Reportáž

Zápas plný zvratů hodnotili na pozápasové tiskové konferenci trenéři Jablonce a Plzně. Náš lodivod David Horejš viděl zápas dvou rozdílných poločasů.

Domácí lodivod Michal Bílek prožíval dramatické utkání. „Sehráli jsme velmi dobrou první půli, dobře jsme kombinovali. Věděli jsme, že Jablonec měl náročný program, chtěli jsme aby hodně běhali a byli pod tlakem. Ke konci první půle jsme dali gól. Škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Měli jsme za celý zápas asi čtyři tyčky. Nejsme schopní ale soupeře dorazit. Ve druhé půli se Jablonec dostal do hry a my inkasovali dvě hloupé branky. Jsem rád, že jsme to dokázali otočit. Body potřebujeme a jsme tím dál ve hře o nejvyšší příčky. Nebylo to jednoduché v naší situaci, ale svědčí to o naší síle. Věřím, že nás to povzbudí,“ pravil kouč Viktorie.

Jablonecký kouč David Horejš hořekoval nad promarněným závěrem. „Sehráli jsme tu dva odlišné poločasy. První byl nervózní, kazili jsme a našimi ztrátami jsme to domácím strašně ulehčili. Tím jsme se dostávali pod tlak. Místo abychom protáčeli hru, tak jsme kazili jednoduché přihrávky. V tom jsme se zlepšili až v druhém poločase a v tom byl největší rozdíl. O poločase jsme na kluky apelovali, aby se zklidnili. Mužstvo pak odevzdalo skvělý výkon, dokázali jsme to otočit, jenže místo abychom to udrželi, tak tam děláme nějaké patičky a kraviny. Domácí to pak otočili a my už jsme nedokázali ten zápas urvat, měli jsme tam ještě šanci v závěru Ikaunieksem,“ litoval závěru jablonecký kouč. „Klukům jsem po zápase ale poděkoval za výkon. Takový soupeř prostě potrestá každou chybu. Ale při druhém gólu tam prostě nemůže Polidar hrát patou, tam se to musí odehrát do bezpečí, takhle se velké zápasy nehrají. Mrzí mě, že když už jsme to dokázali otočit a dostali soupeře do úzkých, tak ho sami zase posadíme do sedla. A Plzeň nás za to dokázala potrestat. Jsem rád, že jsme se herně zvedli a bylo to druhý poločas vidět. Věřím, že se z toho poučíme, ukážeme si, kde byly chyby. Dneska kluci zvládli i standardky. Mrzí mě hlavně druhý gól, zbytečně jsme tam hráli patou. Klukům teď dáme volno, hráli jsme tři utkání během šesti dnů. Věřím, že budeme plní elánu do dalšího zápasu,“ dodal Horejš před blížícím se derby z Libercem.


Author Jan Bendl
Sdílet článek