Article image

Jablonec jede na Bohemians, klid mu zajistí i remíza

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
4:1
FORTUNA:LIGA, 30. kolo ne 30. 4. 2023, 15:00
Reportáž

30. závěrečné kolo základní části FORTUNA:LIGY rozhodně o definitivním rozdělení tabulky. Jablonec zajíždí na půdu čtvrtých Bohemians 1905 a pokud v Ďolíčku neprohraje, zajistí si pro nadstavbu prostřední skupinu.

Všech osm zápasů posledního kola základní části tuzemské soutěže bude mít jednotný výkop a to v neděli 30. dubna od 15 hodin.

Jablonec už mohl mít po středě jistotu prostřední skupiny, jenže v duelu s Olomoucí v závěru prohospodařil solidní dvoubrankový náskok a jen bod mu nadále nedává jistotu. Náš tým uzavírá prostřední skupinu na desátém místě, ohrozit a vystřídat ho ve střední části tabulky můžou už jen dvanácté České Budějovice, které mají ve vzájemných zápasech lepší skore po výsledcích 3:0 a 1:5. Oba týmy dělí tabulkově právě tři body. Jihočeši v závěrečném kole hostí na domácím stadionu Pardubice. Jablonec se však na dění na jihu Čech nemusí vůbec ohlížet, a to v tom případě, že z vlastního zápasu na Bohemians vydoluje alespoň bod.

Jenže překážkou nám bude jedno z největších překvapení letošního ročníku – pražští Bohemians. Po skoupých letech a loňské baráži zažívají u Botiče doslova pohádku, která je může dovést až do předkol evropských pohárů. Čtvrtá příčka totiž bude v letošním ročníku i díky finálové dvojici MOL Cupu Sparta – Slavia také znamenat klíč k pohárové Evropě.

Bohemians se o tuto pozici budou prát v mistrovské skupině nadstavbové části. Prozatím čtvrtou příčku drží s dvoubodovým náskokem na Slovácko, o čtyři body pak za nimi zaostává Sigma Olomouc. Ve středečním předposledním ligovém kole však „Klokani“ padli nečekaně vysoko 1:4 na půdě posledního Zlína. „Nebyl jsem tam spokojen prakticky s ničím. Nehodlám to akceptovat. Ztrácíme si tak kredit, který jsme si letos vybudovali. Pokud hráče svazuje nějaká představa o Evropě, tak o ní asi přestaňme snít. S takovou by bylo lepší Evropu nehrát, akorát bychom si tam udělali ostudu,“ byl tvrdý kouč vršovického týmu Jaroslav Veselý.

Jablonci unikly ve středu dva body s Olomoucí mezi prsty. „Bohužel jsme teď nezvládali domácí zápasy, v kterých jsme třikrát na Střelnici remizovali. Furt to ale máme ve svých rukách. Když budeme bodovat, budeme ve střední skupině. Musíme se zmobilizovat, tak abychom zápas na Bohemians zvládli,“ přeje si jablonecký kouč David Horejš.

41. ligové utkání dvou týmů, které vyznávají zelenobílé barvy uvidí ve středu odpoledne pražský Ďolíček. Pohled do historie vzájemných zápasů přináší statistiku hovořící pro tým ze severu Čech, 22 výher, 10 remíz a 8 porážek. Podzimní zápas na Střelnici hned v úvodním kole ovládli jednoznačně Pražané, po gólech Petráka, Květa a Jánoše si z podhůří Jizerských hor odvezli tři body za výhru 3:0.


Utkání začíná v neděli 30. dubna od 15 hodin ve vršovickém Ďolíčku v Praze

Rozhodčí: Batík - Caletka, Antoníček

Delegát: Kocián, Ubias

VAR: Petřík

AVAR: Kříž


Author Jan Bendl
Sdílet článek