Article image

Starší dorost v derby porazil Slovan Liberec!

Dvacáté deváté kolo České ligy dorostu připravilo pro diváky sousedské derby mezi Jabloncem a Libercem. V něm po dobrém výkonu zvítězil domácí celek 1:0 (0:0), když o jedinou branku zápasu se zasloužil ve druhém poločase Hanzlíček.

První poločas se odehrál prakticky mezi vápny bez výraznějších možností k ohrožení branek. Až na jeho konci měli dvě možnosti domácí. Ve 41. minutě našel Palán napravo Weraniho, jehož střelu po zemi gólman Novák chytil. V další minutě Weraniho rohový kop zleva Karban ve vápně namířil nad branku.

V 53. minutě vypálil z dálky Malý, ale Bureše nezaskočil. V 73. minutě se domácí ujali vedení brankou z kopačky Hanzlíčka, kterému od pravé brankové čáry Melka naservíroval míč k přední tyči. V 78. minutě Palánovu ránu po zemi zpoza vápna zneškodnil brankář Novák. V 80. minutě na druhé straně podobně pálil Malý, ale přestřelil. V nastaveném čase se dostal do úniku Matěj Kubín, jemuž ale gólman hosti branku vsítit nedovolil.

FA Jablonec – FC Slovan Liberec 1:0 (0:0)

Sestava FA Jablonec: Bureš – Melka, Svatý M., Karban, Kubík – Bím, Voldán – Werani (81.Phan), Sirůček (81.Kubín M.), Palán (90+1.Chlum) – Hanzlíček

Branka FA Jablonec: 73.Hanzlíček

Sestava soupeř:Novák – Bartoš, Netušil, Kuľha, Machotka – Malý, Butsko (81.Beran), Ogboi (57.Plot), Kočka (72.Beníček) – Papoušek (72.Gábor), Wadrzynski (57.Strnad)


Author Redakce
Sdílet článek