Velvary FORTUNA ČFL B, 3. kolo

TJ Slovan Velvary

2
0

FK Jablonec

Rezervní tým FK Jablonec utrpěl ve 3. kole Fortuna ČFL první porážku. Ta přišla na hřišti Slovanu Velvary, kde o svém vítězství domácí rozhodli dvěma góly během tří minut v druhém poločase.

Porážku hodnotil asistent hlavního kouče Tomáš Čížek. „Odehráli jsme nepovedený zápas. Nedařila se nám kvalita na balonu a to bylo hodně ztrát. My máme náš fotbal založený na pohybu, ale i ten tam tentokrát moc nebyl. Soupeř byl nepříjemný, ale kdybychom ten zápase odehráli jako předchozí zápasy, tak jsme to mohli zvládnout i ve Velvarech. Dnes jen dva tři hráči splnili naše očekávání, jinak to bylo spíše špatné,“ přiblížil výkon našich fotbalistů Tomáš Čížek.

Zápas se lámal deset minut po změně stran. V 56. minutě se domácí dostali do našeho vápna průnikem podél brankové čáry od rohového praporku, střelu kapitána Vopata ještě stačil Vajner vyrazit, ale na dorážku Šimkovského už byl i on krátký - 1:0. Jen o tři minuty později měli Velvary výhodu pokutového kopu, když Tunga ve vápně fauloval Vošahlík. Tenkl nabídnutou šanci využil a z penaltového puntíku poslal Vajnera k opačné tyči - 2:0.

„Udělali jsme chyby. Při prvním gólu tam vzniklo přečíslení, přišel vyražený balon doklepnutý do prázdné branky. U druhé branky následoval rychlý protiútok a penalta. Pak už se s tím dalo těžko něco dělat. Kluci sice chtěli, ale chyběla nám kvalita v přechodové fázi, lepší přihrávky, zakončení nebylo prakticky žádné,“ uvedl k zápasu jablonecký asistent.

Příští týden se jablonecká rezerva představí opět doma v Břízkách, které budou v tradičním sobotním dopoledni hostit derby rezerv Jablonec – Liberec!


Sdílet článek