Article image

Za začátek zápasu jsme si víc ani nezasloužili, řekl trenér Jablonce

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
2:0
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 4. kolo st 24. 5. 2023, 19:00
Reportáž

Lepší začátek středečního zápasu měl náš soupeř z Pardubic, který dvěma brzkými góly rozhodl o své výhře. Jak viděli utkání trenéři Pardubic a Jablonce?

Domácí lodivod Radoslav Kováč byl po utkání plný pozitivních dojmů. „Jsme hlavně hrozně moc šťastní. Zvládli jsme první krok, a tím bylo dostat se do baráže. Dali jsme rychlý gól, pak jsme tam měli opět malinký výpadek, ale přišel druhý gól. Kluci to proti Jablonci odpracovali. Jsem za kluky strašně šťastný. Chci poděkovat i našim skvělým fanouškům, kteří nám k tomu cíli dopomohli. Čekají nás teď tři těžké zápasy, budou to ještě nervy,“ vzhlíží už k barážovým utkáním kouč Pardubic.

Jablonecký kouč David Horejš hodnotil středeční porážku následujícími slovy. „Rozhodlo se v prvním poločase. Domácí do toho vstoupili lépe, agresivně. Pomohl jim i brzký gól. Pardubičtí byli důrazní a nám chyběl lepší pohyb. Ve finální třetině jsme nebyli přesní. Po přestávce jsme se výrazně zlepšili a měli mnohem lepší pohyb. Dvě naše dobré příležitosti zahodil Polidar. Celkově se rozhodovalo ve finální třetině, kde byli domácí lepší. Za začátek zápasu jsme si dnes ale více nezasloužili,“ hodnotil prohru jabloneckých barev náš trenér.

Ten postavil totožnou základní jedenáctku jako doma s Brnem. „Hráli jsme v plné sestavě, chtěli jsme hrát za Jablonec, za nikoho jiného. Dnes jsem konečně mohli nasadit Kratochvíla. Takový typ hráčů nám na jaře chyběl a dnes to bylo i vidět. Včera na tréninku jsme měli Miloše i Davida Housku a hned to vypadalo jinak. Takové hráče jsme na jaře prostě neuměli nahradit,“ uvedl na adresu vracejících se marodů Horejš.

Náš kouč si pochvaloval parádní atmosféru zápasu, ke které přispěla i početná výprava tří autobusů jabloneckých fanoušků. „Chtěl bych jim moc poděkovat. Jen mě mrzí, že jsme pro ně neuhráli lepší výsledek. Patří jim velké dík. Byla tu celkově skvělá atmosféra, ke které přispěli i naši fanoušci. Přál bych si, aby podobná atmosféra byla na všech stadionech,“ dodal trenér Jablonce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek