Article image

Kratochvíl je šťastný, že je zpátky na hřišti

Team logo Team logo
FK Pardubice FK Jablonec
2:0
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 4. kolo st 24. 5. 2023, 19:00
Reportáž

V 27 letech si jablonecký záložník Miloš Kratochvíl prošel zraněním kolene. Prakticky celé jaro absentoval, na hřiště se dostal zpět kolo před koncem soutěžního ročníku, když odehrál poločas na hřišti Pardubic.

Miloši, odhadneš po jak dlouhé době jsi opět naskočil do ligového zápasu?

Myslím, že je to něco přes tři měsíce. Jsem šťastnej, že jsem zpátky. Škoda jen, že se nám to v Pardubicích nepovedlo výsledkově.

Herně jsme se zlepšili až v druhém poločase. Co chybělo, abychom se dokázali prosadili více?

Samozřejmě, že gól. Pardubice hrály o život. Kdybychom dali kontaktní gól na 2:1, tak je to úplně něco jiného. Určitě by byly nervózní. Šance jsme na to měli. Byly tam závary i vyložené šance. Minimálně jsme to měli zdramatizovat. Druhý poločas jsme měli zvládnout lépe.

Čekal jsi, že se dnes v Pardubicích už dostaneš na hřiště?

Říkal jsem trenérům, že jsem připravený na část zápasu. Pojmuli to na poločas a myslím, že jsem to tak nějak zvládl i kondičně. Jsem šťastný, že jsem byl zpátky na hřišti. Bohužel, už je před námi jen jeden zápas.

Pojďme k tvému zranění kolene. Jak jsi k němu přišel a jak probíhala léčba?

Stalo se to se Zlínem. Špatně se mi propnula noha a měl jsem přetržený postranní vaz v koleni. Nemusel jsem na operaci, ale léčí se to prostě dlouho. Bylo to hrozný. Štve mě, že jsem vynechal vlastně půlku sezony. Je to fotbal, ale je to nepříjemné.

Mrzelo tě, že jsi nemohl být s týmem na trávníku?

Zranil jsem se vlastně nějaké druhé jarní kolo. Mančaft v tu dobu zahrál jednou nahoru, jednou dolů. Když je to dolů, tak tomu chceš pomoct. Když je to nahoru, tak u toho zase chceš bejt. Ve všech situacích chceš bejt na hřišti, ať se daří nebo nedaří. Chceš tomu pomoct. Z tribuny se líp dívá aspoň na to, když se daří.

Jenže úraz kolene se asi jen těžko může uspěchat.

Přesně tak. Ono se to někdy léčí jen pár týdnů, ale pak je potřeba mít tu nohu silnou, aby ses mohl vrátit do soubojů a tak dále. Je to spíš na dlouho.

Kondiční trenér David Skuhravý tě prý musel držet zkrátka.

Je to tak. Já jsem v tomhle takovej, že bych do toho rád naskočil co nejdříve. Ale to asi každej. Skuhry (kondiční trenér David Skuhravý) mi pomohl hrozně moc, asi i v tom, že mě brzdil (úsměv).

Do Pardubic za vámi cestovaly tři autobusy fanoušků a další lidé po vlastní ose.

Tohle je super. Děkujeme fanouškům strašně moc, byli skvělí. Chvíli jsme spolu mluvili. Je to štve a nás to štve možná ještě víc. Chceme hrát nahoře, chceme být lepší, nechceme hrát o záchranu. Chceme být úspěšní a navázat na roky předtím, co se tu hrála Evropa. Věřím, že příští sezona se nám povede lépe a budeme mnohem úspěšnější než teď.

Rozlučka se sezonou bude v neděli na Střelnici s Teplicemi. Čekáš, že do duelu zase zasáhneš?

Cítím se dobře. Musím zaklepat, ale koleno je taky super, ani o něm nevím. Udělali jsme s klukama, se Skuhrym dobrou práci. Určitě budu chtít nastoupit.


Author Jan Bendl
Sdílet článek