Article image

Střelec B-týmu Ondřej Podzimek: Cíl v podobě záchrany jsme splnili

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Viktoria Žižkov
2:3
FORTUNA ČFL B, 30. kolo čt 8. 6. 2023, 17:30
Reportáž

Hned dvanáct přesných zásahů zaznamenal v letošní sezoně ofenzivně laděný Ondřej Podzimek. Jak nejlepší střelec týmu hodnotil letošní ročník třetiligové soutěže?

Ondro, máme za sebou poslední zápas sezony s vítězem celé skupiny B. Jaký byl?

Ukázalo se, že Žižkov vyhrál naší soutěž zaslouženě. Potvrdil, že to je nejlepší tým tabulky. První poločas nám trvalo než jsme se se vším srovnali. Druhý poločas už byl z naší strany lepší. Žižkov ale vyhrál asi zaslouženě. Na konci jsme do toho dali všechno a bod byl blízko. Radši bychom se rozloučili se sezonou ziskem bodu, ale zároveň musíme respektovat sílu soupeře.

Jaké bude hodnocení sezony jako celku?

Hlavní cíl, který jsme měli po podzimu, tak tím byla záchrana. To se nakonec povedlo, takže jsme nakonec spokojení.

Derniéru jste odehráli přímo na ligovém stadionu Střelnice. Jak se vám tu hrálo?

Bylo to jiné už jen velikostí hřiště. Je to tu o něco větší, takže k hráčům je to dál a my u nich musíme být blíž. Chvilku jsme se i s tím sžívali. Bylo ale super zahrát si před tolika lidmi, chci jim poděkovat za to, že přišli.

Stal jsi se nejlepším střelcem týmu s dvanácti góly. Čekal jsi takovou vizitku před sezonou?

Vůbec jsem to nečekal. Vždycky jsem hrál středního záložníka. Tuto sezonu jsem ale pendloval mezi středním záložníkem a hrotem. Asi mi to tam nějak sedlo, nějaké góly jsem dal a z tohoto hlediska jsem spokojenej.

Jaké budou vyhlídky do sezony nové?

Musíme se připravit, ať už to bude A-tým i B-tým. Oba týmy by měly v sezoně dopadávat lépe. Fanoušci tu jsou zvyklí na něco jiného, hrávali jsme výš. Doufám, že oběma mančaftům se bude dařit víc a dostaneme se výš v tabulce.


Author Jan Bendl
Sdílet článek