Article image

Ve čtvrtek na Střelnici Pardubice, vítěz může slavit záchranu

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Pardubice
3:0
FORTUNA:LIGA skupina o záchranu, 3. kolo čt 16. 5. 2024, 17:00
Reportáž

Nevšedně ve čtvrtek je na programu 3. kolo Skupiny o záchranu nadstavbové části FORTUNA:LIGY. Jablonec přivítá doma Pardubice a vítěz čtvrtečního duelu už bude mít prvoligovou definitivu pro příští ročník nejvyšší soutěže.

Na Střelnici proti sobě půjdou tabulkoví sousedé. Pardubičtí i jablonečtí fotbalisté posbírali v dosavadním průběhu shodně 34 bodů. Ve hře zůstává posledních devět bodů, náskok na barážové pozice je aktuálně sedm bodů.

Perníkáři nedokázali v základní části ligy na jaře doma vyhrát ani jeden zápas. Co se jim nepodařilo v novém kalendářním roce, to se povedlo hned dvakrát v úvodních kolech nadstavby. Doma totiž porazili 2:0 Zlín a poslední víkend dokázali otočit i duel s Budějovicemi na 3:2! „Půl roku jsme doma nevyhráli a teď za týden dvakrát. V tu nejdůležitější dobu nám to konečně naskočilo. Moc jsme si těmi výhrami pomohli. S Budějovicemi to byl nesmírně těžký zápas na hlavu,“ prozradil trenér Kováč. Pardubice tak mohou být před závěrečnými třemi koly relativně v klidu. „Já klidný budu, až budeme stoprocentně zachráněni. Stále není nic hotového. Musíme to dál odmakat, být pokorní a držet se systémových věcí,“ velí před zápasem v Jablonci kouč Pardubic.

Také Jablonec si v úvodních dvou kolech nadstavby výrazně pomohl k prvoligové záchraně. Notně k tomu přispěl především závěrečný obrat domácího zápasu z 1:2 na 3:2 s Karvinou. V neděli pak Látalova parta dlouho vedla i na Bohemians, kde nakonec brala bod za remízu 1:1. „Stále nejsme zachráněni. Dokud nemáme stoprocentní polštář, tak pořád cítíme nějaký strach. Nemůžeme polevit,“ je si vědom kouč Jablonce Radoslav Látal.

Jablonec se s Pardubicemi poměří v ligové historii teprve po jedenácté. Bilance dosavadních klání je hodně vyrovnaná, 4 vítězství má Jablonec, 3 Pardubice a třikrát se body dělily. V letošní sezoně jsme v Pardubicích remízovali bez branek a v odvetě na Střelnici východočechy udolali 2:1 góly Miloše Kratochvíla.

Bude některý z týmů mít ve čtvrtek navečer prvoligovou jistotu?


Utkání začíná ve čtvrtek 16. května od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Všetečka Jan - Matoušek Lukáš, Leška Martin

Delegát: Lhoták Luděk, Malý Petr

VAR: Szikszay Ladislav

AVAR: Volf Michal


Author Jan Bendl
Sdílet článek