Article image

Úterní odveta MOL Cupu rozhodne o postupujícím

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
2:1
MOL Cup, ČF2 út 15. 3. 2016, 17:30
Reportáž

V úterý navečer bude znám první semifinalista letošního MOL Cupu. První postupující vzejde z duelu Jablonce s Duklou Praha, jejichž první vzájemný zápas v Praze branku nepřinesl.

Po zpackaném pátečním duelu s Baníkem Ostrava mají jablonečtí fotbalisté šanci rychle se rehabilitovat svým příznivcům a fanouškům. V páteční ligové předehrávce totiž Frťalův tým mnoho fotbalové radosti nerozdal, s posledním Baníkem Ostrava si po vlažném výkonu jen rozdělil body za remízu 1:1. „Bylo to zklamání. Chceme to ale hned v úterý změnit a odčinit to našim lidem,“ přeje si krajní obránce Matěj Hybš, který poukazuje i na důležitost úterního zápasu. „Je to pro nás takový ten zápas sezony, jde nám o hodně. Úterní zápas bude hovořit za vše, budeme chtít lidem ukázat, že fotbal hrát umíme a půjdeme za vítězstvím,“ ujistil Hybš.

Pro Jablonec i pro Duklu je při pohledu na ligovou tabulku domácí pohár totiž jediná šance, jak se probojovat do pohárové Evropy. Tabulkoví sousedé totiž okupují osmé a deváté místo SYNOT ligy, přičemž Jablonec má na Duklu dvoubodový náskok. Ani Dukla totiž o ligovém víkendu nezářila, doma prohrála se sestupem ohroženou Jihlavou 0:1.

První čtvrtfinále MOL Cupu mezi Duklou a Jabloncem před čtrnácti dny branku na Julisce nepřineslo, ačkoliv šance byly na obou stranách. Oba trenéři tak první výsledek brali spíše jako ošidný. „Je to zrádný výsledek, odveta je tak otevřená. Rozdáme si to znovu, a kdo bude efektivnější, postoupí,“ odhaduje jablonecký kouč Zdenko Frťala.

Všichni permanentkáři a majitelé VIP karet mají vstup na zápas zdarma v ceně své karty. Také u zástupců médií platí stejný režim jako při ligovém utkání včetně systému parkování.


Utkání začíná v úterý 15. března od 17:30 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Příhoda – Nádvorník, Vitner

Delegát: Lávička


Author Jan Bendl
Sdílet článek