Article image

Hráči předvedli buldočí vůli, pochválil Frťala

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Dukla Praha
2:1
MOL Cup, ČF2 út 15. 3. 2016, 17:30
Reportáž

Kouč Jablonce Zdenko Frťala si po postupu do semifinále MOL Cupu vážil vůle svých svěřenců, díky které dokázali zvrátit utkání ve svůj prospěch.

Lodivod celku z Julisky Luboš Kozel netrávil vyřazení příliš lehce. „Bylo to zajímavé utkání, bohužel pro nás se špatným koncem. Chtěli jsme být aktivní, napadat domácí vysoko a snažit se tu vstřelit branku. To jsme i splnili, domácí jsme do ničeho moc nepouštěli a toužený gól jsme dali. Bohužel stínem bylo zranění Ondry Vrzala, což byl pro nás velký zásah. Utkání se lámalo asi v úvodu druhé půle. Kdyby jsme tam proměnili naše brejky v úvodu ... Místo toho jsme inkasovali. Domácí přidali Doležala a vyplatilo se jim to. Výsledkem toho byl i druhý náš inkasovaný gól. I poté jsme dokázali zvednout hlavu a toužili po vyrovnání, jenže na to jsme už nedosáhli. Domácí postupují dál a já jim gratuluji,“ sdělil ve svém hodnocení zápasu kouč Dukly Luboš Kozel.

Na jablonecké straně měl z postupu mezi nejlepší čtyři pohárové týmy MOL Cupu radost náš trenér Zdenko Frťala. „Věděli jsme, že Dukla má velkou kvalitu. Chtěli jsme je napadat vysokým presinkem. Chyběly nám tam půl krůčky, abychom je potrestali, tak jako oni nás, při té naší rozehrávce, z které jsme bohužel inkasovali. Hra totiž měla parametry, jaké bychom si představovali. V druhém poločase Martin Doležal ukázal svou zarputilost a buldočí vůli, která odměnila celý náš tým dvěma góly. V závěru zápasu soupeř měl příležitosti, ale celkově jsme byli lepší a mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Každopádně, kluci se přesvědčili, že když budou takto pracovat a jezdit jeden za druhého, že to je dobrá cesta, kterou se tu snažíme nastolit,“ uvedl jablonecký kouč, který hráče burcoval před i během utkání. „Klukům jsem zdůrazňoval, že tohle není zápas, ale válka. Musíme dostat naše fanoušku do transu, aby nás povzbuzovali, ikdyž se nedaří. Musí se nastavit myšlení hráčů. Dneska hráči prokázali buldočí vůli,“ řekl Frťala, který o poločase musel z taktických důvodů střídat kapitána Tomáše Hübschmana. „Tomáš plní spíš defenzivní úkoly, jak je známo, a tady už nebylo na co čekat, chtěl to vývoj utkání,“ vysvětlil poločasovou změnu.

Jablonec je mezi čtyřkou nejlepších a nyní bude čekat na svého dalšího soupeře. „Je to trnitá a dlouhá cesta, ale ty ambice mají i ostatní týmy,“ zakončil hodnocení MOL Cupu Zdenko Frťala.


Author Jan Bendl
Sdílet článek