Article image

Rada: Musíme si hrábnout na dno

Team logo Team logo
Celtic FC FK Jablonec
3:0
3. předkolo UEL, 2. kolo čt 12. 8. 2021, 20:45
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté se ve čtvrtek pokusí v odvetě znepříjemnit skotskému Celticu postup do dalšího kola Evropské ligy. Jak probíhal dnešní den a co zaznělo z úst představitelů obou klubů v Glasgow?

Jablonecká výprava se dnes po bezproblémovém dvouapůlhodinovém letu přemístila do Skotska, v Glasgow jí přivítalo typické ostrovní počasí, zataženo s deštivými přeháňkami.

Jako první absolvovali nezbytnou tiskovou konferenci před odvetným zápasem 3. předkola Evropské ligy domácí zástupci. Kouč Celticu Ange Postecoglou je před čtvrtečním duelem plný očekávání, zejména kvůli fanouškům Celticu. Těšíme se, 60 tisíc diváků opět uvidí v Celtic Parku Evropskou ligu. Věřím, že budeme opět úspěšní. V naší hře byly v posledním víkendovém zápase dobré aspekty a já doufám, že zítra opět předvedeme dobrou hru a uspějeme. Všichni naši hráči jsou v tréninkovém procesu na zítřejší zápas s Jabloncem. Samozřejmě, že respektujeme soupeře, určitě bude chtít dát rychlý gól, ale náš tým se bude snažit přesně to nepřipustit,“ uvedl bývalý trenér australské reprezentace ve službách Celticu Ange Postecoglou.

Navečer si Radovi hoši zatrénovali na slavném Celtic Parku, kde se zítra čeká vyprodané hlediště. Kouč Petr Rada ví, že jeho tým čeká v Glasgow těžká výchozí pozice. Hrdost máme a musíme mít. Ve fotbale se může udát spousta věcí, první výsledek pro nás není ale příznivý. Pokusíme se odehrát lepší roli a být nebezpeční. Náš výkon musí být kolektivní, hráči by měli být motivovaní stadionem a kvalitou soupeře. Ctíme kvalitu soupeře, bude to chtít výkon na hranici možností. Po zítřejším dopoledním rozcičení si řekneme jakým stylem. Výsledek nemá smysl bránit, musíme být aktivnější než doma a hrábnout si na dno, nic jiného nám nezbývá,“ tuší kouč Jablonce.

Celtic Parku bude na zítřejší odvetu vyprodaný. „Je to těžké, mimo Tomáše Hübschmana a Václava Pilaře nikdo ještě před tak velkým množstvím fanoušků nenastoupil. Pokud bude mít někdo strach, tak to bude špatně. Až tu zítra bude 60 tisíc lidí, je možné, že to na někom může zanechat stopy,“ říká Petr Rada.

Zbraně ještě neskládá ani kapitán Jablonce Martin Doležal. „Prohráváme o dva góly, bude to těžké, ale pokusíme se to domácím co nejvíce ztížit. Motivací je samo o sobě tady hrát. Přijeli jsme sem uhrát dobrý výsledek. V Česku asi takovou atmosféru nezažijeme. Bude to pro nás zážitek, doufám že nám to nesváže nohy a nabudí nás to ještě k lepšímu výkonu. Musíme to odmakat a uvidíme na jaký výsledek to bude stačit,“ uvedl před oficiálním tréninkem v Celtic Parku jablonecký útočník.


Author Jan Bendl
Sdílet článek