Article image

Pilař: výkon musí být nadprůměrný

Team logo Team logo
Celtic FC FK Jablonec
3:0
3. předkolo UEL, 2. kolo čt 12. 8. 2021, 20:45
Reportáž

Záložník Václav Pilař zažívá v úvodu sezóny v dresu Jablonce skvělé časy a má aktuálně velmi dobrou střeleckou formu. Střelec jednoho z gólů do sítě Celticu věří, že se o postup do dalších kola porveme.

S jakým plánem letíme do Skotska na odvetu proti Celticu? Je reálná šance na postup?

Chceme se o postup poprat. Samozřejmě víme, že ten první zápas z naší strany přinesl dvougólovou ztrátu a bude to nesmírně těžké. Samozřejmě všichni o to chceme zabojovat a všichni musíme podat nadprůměrný výkon. Když se nám podaří dát první gól, tak to můžeme domácím znepříjemnit.

Co by podle tebe mohlo na Celtic fungovat? Co udělat jinak oproti domácímu zápasu?

Určitě nechceme být pasivní, protože kdybychom byli, tak by to bylo akorát čekání na gól. Celtic se začíná dobře rozehrávat, teď další šest gólů v ligovém zápase. Dopředu mají obrovskou sílu, ale chtěli bychom je potrápit směrem dopředu a vzadu nedělat chyby.

Čemu se vyvarovat oproti prvnímu zápasu?

Určitě nedělat takové chyby vzadu. Samozřejmě, bude nějaká fáze, kdy nás Celtic zatlačí, ale tam musíme být dobře v bloku, kompaktní a silní v napadání. Celkově je nepouštět do velkých šancí.

Jakou očekáváš atmosféru na stadionu Celtic Park? Dá se na to nějak připravit?

Takhle, asi se na to všichni nějak těšíme. Co jsem slyšel, tak má být vyprodaný stadion, takže to je krásný. Ale hlavně je krásné, jaký mají zájem o fotbal. Pro nás to bude velká zkušenost a musíme být sebevědomí, nemít strach zkusit se poprat o postup. Je to úžasný hrát před 60 000 lidmi.

Venco, ty patříš v týmu k nejzkušenějším hráčům v týmu, co se pohárových startů týče. Jsi třeba s Tomášem Hübschmanem takový rádce pro ostatní hráče?

Ne, to ne. Samozřejmě každý musí začít sám u sebe a přemítnout si v hlavě, že to bude nesmírně těžký zápas. Ale tyhle zápasy nás mohou posunout dál, protože celou minulou sezónu jsme pro tyhle zápasy dřeli. Teď je to tady a každý si to musí srovnat v hlavě, že jde o tyhle klíčové zápasy a nechat na hřišti maximum.

Který třeba z tvých dosavadních pohárových zápasů vidíš jako nejtěžší? Nebo je to až teď právě proti Celticu?

Zažil jsem hodně těžkých zápasů a právě mi to dalo nějaké zkušenosti. Jsou to často hodně odlišné zápasy od zápasů v české lize, i když i tam bývají hodně těžké zápasy. Ale je to v Evropě jiné. Bývá to náročnější i kvůli tomu, že někdy hrajete více bez balonu a musíme se na to připravit.

Venco daří se ti teď také střelecky. Cítíš na sobě tu roli tahouna týmu.

To necítím, to ne. Jsem rád, že teď týmu pomáhám a samozřejmě mám od trenéra nějaké úkoly na hřišti, tlačím se do koncovky a chci se tlačit i v dalších zápasech. 


Author Martin Bergman
Sdílet článek