Article image

Náročný týden na Střelnici uzavře Hradec Králové

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Hradec Králové
1:1
FORTUNA:LIGA, 24. kolo ne 6. 3. 2022, 15:00
Reportáž

První ze dvou náročných anglických týdnů zakončí Radův Jablonec důležitým domácím kláním s nováčkem z Hradce Králové. Na Střelnici je výkop v neděli v 15 hodin!

Hradce Králové patřil k nejpříjemnějším překvapením podzimní části FORTUNA:LIGY. Nováček přezimoval sedmý, překvapil bodovým ziskem, ale hlavně předváděnou hrou.

Logickými cíli po postupu na prvoligovou scénu byla záchrana v soutěži. Ale i tak zůstávají na východě Čech ostražití. „Vydobyli jsme si nějaký respekt, zapsali jsme se do podvědomí, soupeři nás už neberou jako snadnou kořist,“ je přesvědčený osmigólový záložník a nejlepší střelec týmu Jakub Rada. Zkušený trenér Miroslav Koubek ale zůstává nohama na zemi. „Budíků máme stále ještě málo. Jsme si vědomi, že je před námi ještě náročná a složitá cesta. Střed tabulky je pořádně našlapaný a skupina o záchranu je pod námi jen o kousek,“ zůstává obezřetný sedmdesátiletý stratég ve službách východočeského klubu.

V zimní přestávce došlo v jeho kádru jen k minimálním a kosmetickým změnám, které měly za úkol spíše okysličit fungující kabinu. Tým posílili druholigisté, záložník Kučera z Líšně a útočník Rybička z nedaleké Chrudimi. Šanci postupně dostanou také odchovanci Kutík a Jurčenko.

Ve čtyřech odehraných jarních ligových kolech Hradečtí ještě nevyhráli. Podlehli 0:1 v Plzni, remizovali 2:2 s Českými Budějovicemi a 0:0 s Pardubicemi. Naposledy prohráli v azylu v Mladé Boleslavi vysoko 1:5 s úřadujícím mistrem z Edenu. „Od Slavie jsme dostali lekci, strašně jsme jim to ulehčili. Rozdíl byl v individuálních výkonech a našich chybách nejhrubšího zrna,“ lamentoval po vysoké porážce hradecký kouč Koubek. Jeho asistent Stanislav Hejkal před nedělním zápasem v Jablonci ještě dodává. „Snad už jsme si individuální chyby vybrali a v tomhle směru už to bude v Jablonci v pořádku. Uvidíme jaká bude na Střelnici kvalita terénu. Čekají nás teď zápasy se soupeři kolem nás. Musíme se plně soustředit a udělat v těch zápasech body. Jablonec měl špatný vstup do sezony a nemohl se z toho dlouho vymanit, do toho hráli evropské poháry. Teď už jsou ale v normálu a stabilizovali se,“ odhaduje hradecký asistent.

Votrokům v nabitém středu ligové tabulky ale patří i nadále osmá příčka s 27 získanými body. Zajímavá příležitost se ale pro Hradec Králové krystalizuje v tuzemském poháru. V MOL Cupu totiž východočeši vyřadili ve čtvrtfinále po prodloužení 2:1 Bohemians a těší se na samotný boj o finále soutěže, který svedou na konci března proti Slovácku.

Jablonec už o svojí šanci na pohárové finále MOL Cupu přišel. Ve středu statečně vzdoroval v semifinále soutěže na Spartě, ale v nastaveném čase přišel o vedení 3:2 a v půlhodinovém prodloužení rozhodl o postupu do finále Pražanů po výhře 4:3 Hložek. „Trápí nás zdravotní stav, někteří hráči si ve středu hrábli na dno. U Kubisty, Pilaře, Kroba a Pleštila musíme čekat, středeční porce sto třiceti minut nepřidala ani dalším. Zaměřujeme se na dobrou regeneraci a přípravu na Hradec,“ prozradil před nedělním důležitým soubojem trenér Jablonce Petr Rada.

V dosavadních ligových soubojích mezi Jabloncem a Hradcem Králové je úspěšnější náš Jablonec, který z 27 odehraných zápasů bral tři body ve třinácti případech, hned 12x se zrodila remíza a jen dvakrát se radoval z vítězství náš soupeř. Nejčastějším výsledkem vzájemných soubojů je remíza 2:2, která se zrodila hned v šesti případech a právě takovým výsledkem skončil náš podzimní vzájemný duel v hradeckém vyhnanství v Mladé Boleslavi.


Utkání začíná v neděli 6. března od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Proske - Kotík, Slavíček

Delegát: Král, Kruliš


Author Jan Bendl
Sdílet článek