Article image

Rada: Je to ubíjející, teď se musíme koncetrovat

Team logo Team logo
FC Baník Ostrava FK Jablonec
1:0
FORTUNA:LIGA, 30. kolo st 20. 4. 2022, 18:00
Reportáž

Ze třinácté pozice půjde Radův Jablonec do závěrečných bojů v nadstavbové části ligy. Jak trenéři Ostravy a Jablonce hodnotili středeční vzájemný duel ve Vítkovicích?

Domácí lodivod Tomáš Galásek zažil před domácím publikem úspěšnou tříbodovou premiéru. „První poločas jsme začali bojácně, ale nevím proč, možná proto, že fanoušci řvali, že chtějí Baník. Pak jsme se uklidnili a dali gól po pěkné akci. Měli jsme dál více ze hry, vytvářeli jsme si šance a náznaky, ale nedohrávali jsme to. Jablonec ty složité situace nějak ubránil. Pak se nám to herně trochu zhoršilo. Druhý poločas už bych nehodnotit, protože to nemělo s fotbalem z naší stany nic společného. Bylo tam mnoho ztrát, byli jsme pod tlakem a museli jsme bránit vlastní branku,“ zhodnotil závěrečný duel 30. kola ostravský kouč.

Bodově naprázdno vyšla výprava trenéra Petra Rada, o její porážce rozhodl brzký inkasovaný gól z kopačky Buchty. „Individuální chyba rozhodla o tom, že jsme prohráli. Je to stále stejná pohádka. Nevstoupili jsme do zápasu dobře, domácí měli spoustu centrů. Dostali se do vedení a byli lepší. V druhém poločase jsme byli opticky lepší, ale bez ohrožení brány. Měli jsme tam centry, ale byli jsme nepřesní. Směrem dopředu je to málo. Dvaadvacet gólů za sezonu je prostě málo. Už je to pro nás všechny ubíjející. Věděli jsme o co hrajeme,“ prohlásil kouč, jehož tým skončil po základní části jen o skore nad barážovým místem. „Musíme si sednout, hráči vědí, o co jde. Musíme se koncentrovat. Máme na to zkušený kádr, abychom se uklidnili. Musíme jít zápas od zápasu, nemusí to být tak krásné, ale musí tam být srdce. Bude to hraniční po všech stránkách,“ tuší jablonecký kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek