Article image

V sobotu na Pardubice, startuje boj o záchranu!

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Pardubice
0:1
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 1. kolo so 23. 4. 2022, 17:00
Reportáž

Po letech na výslunní ligové tabulky čekají naše fotbalisty tvrdé boje o setrvání v nejvyšší tuzemské soutěži. Skupinu o udržení odstartuje Jablonec důležitým sobotním zápasem s Pardubicemi!

Ještě nikdy v novodobé historii jabloneckého ligového fotbalu neměli naši fotbalisté horší bodový zisk po třiceti odehraných kolech než v letošní sezoně. Ještě loni Radův tým proháněl Spartu v závěrečném ligovém finiši a přetahoval se s ní o druhou příčku. Letošní ročník si zahrál podruhé v historii klubu základní skupinu evropské soutěže, jenže spolu s tím nezvládal domácí ligu. A z podzimní šedi nedokázal tým kolem zkušených hráčů Hübschmana, Pilaře, Kadlece či Malínského vydolovat víc ani na jaře. Jablonec zakončil základní část třiceti kol FORTUNA:LIGY s pouhými 26 získanými body, které prozatím stačily jen na třináctou příčku.

Teď se tabulka rozdělila a náš tým čekají nemilosrdné boje ve skupině o udržení spolu s týmy Zlína, Teplic, Bohemians, Pardubic a Karviné. V pětikolové nadstavbě se jednokolově utká každý s každým, týmy se dál budou rozšiřovat svůj bodový zisk ze základní části. V sobotu 14. května po odehrání celé nadstavby už budou rozluštěny ty nejdůležitější tajenky, přímo do druhé ligy spadne 16. tým tabulky, kluby na 14. a 15. příčce bude čekat baráž o prvoligovou příslušnost s celky z druhé ligy.

Jablonec začíná nadstavbovou část dvěma domácími zápasy, nejdříve tuto sobotu od 17 hodin přivítá na Střelnici Pardubice, o týden později v neděli dorazí na sever Čech Karviná. Trenér Rada tuší, že teď půjde o vše. „Je to pro nás všechny ubíjející, chce to koncentraci. Máme zkušený kádr na to, aby byli hráči v klidu. Nesmíme dělat fatální individuální chyby, které jsme teď předváděli. Ve hře je pět zápasů a patnáct bodů, půjdeme zápas od zápasu. Nepůjde ani tak o krásu, ale che to mít na hřišti srdce! Čekají nás teď jiné boje, budou to hraniční zápasy po všech stránkách. Teď se ukáže síla a sebevědomí hráčů,“ říká před důležitým sobotním duelem s Pardubicemi kouč Jablonce.

Perníkáři se loni blýskli coby nováček soutěže parádním sedmým místem, ale v druhém roce mezi ligovou smetankou už zažívají horší časy. Zimu přečkali na třinácté příčce, ale ani jaro nebylo podle představ. V předposledním kole sice jejich fotbalisté brali důležitou domácí výhru 2:0 nad Teplicemi, ale v posledním kole základní části neudrželi slibné vedení v Karviné, kde nakonec prohráli 2:3 a do nadstavby jdou z patnácté příčky s dvoubodovou ztrátou na Jablonec.

Jablonec se s Pardubicemi utká v letošní sezoně potřetí, podzimní duel na Střelnici i jarní odveta v pražském Ďolíčku vítěze nenašla, oba zápasy skončily dělbou bodů po remíze 1:1. Jak dopadne sobotní důležitý zápas v rámci 1. kola skupiny o záchranu?


Utkání začíná v sobotu 23. dubna od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler (Ulrich)

Delegát: Vidlák, Andrejs


Author Jan Bendl
Sdílet článek