Article image

Takhle dlouho krizi jsem nezažil, dumal Rada

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Pardubice
0:1
FORTUNA:LIGA skupina o zachránu, 1. kolo so 23. 4. 2022, 17:00
Reportáž

Ticho a vyčítavé pohledy po závěrečném hvizdu. Tak lze dokumentovat rozpoložení jabloneckých fotbalistů po domácí porážce s Pardubicemi. Jak úvodní kolo nadstavby o záchranu viděli oba trenéři?

Trenér vítězného celku Jaroslav Novotný měl z tří bodů získaných na jablonecké Střelnici oprávněnou radost, jeho tým totiž předskočil o bod právě Jablonec. „Ta nadstavba je hrozně těžká, tady už nerozhodují kvality, ale to, jak je kdo nastavený. Je to strašně vyrovnané. Do utkání jsme vstoupili ustrašeně, domácí nás nepustili prakticky za půlku. Rohy jsme zvládli a po pětadvacáté minutě jsme začali být i my nebezpeční. Měli jsme šanci Rezkem a Vackem. Druhý poločas jsme do toho vstoupili už lépe, bylo to takové vyrovnané. Přišlo vyloučení Surzyna a to nás trochu ukolébalo. Probudila nás šance Jeřábka do břevna. Pak už jsme skorovali, po takové šmudle od Tomáše Solila. Jsme teď strašně šťastní. Udělali jsme malinký a první krůček k záchraně. Dotáhli jsme se na ostatní mužstva. Čekají nás teď tři utkání v Praze, je to pro nás povzbuzení. Musíme takto odehrát každý zápas,“ plánuje spokojený kouč Pardubic.

Jablonec po dnešní porážce klesl na patnáctou příčku a trenér Petr Rada dál dumal nad výkony svých svěřenců. „Vstoupili jsme do zápasu dobře, nějakých pětadvacet minut bylo kombinačně dobrých. Soupeř poctivě čekal na naší chybu a měl dvě šance. Dohrálo se to do poločasu bez větších šancí. Byli jsme jen opticky na balonu. Hráče jsem upozorňoval, že Pardubice budou čekat na naší chybu. Stala se a přišlo vyloučení. Z banálního centru přišel pardubický gól, je to už po několikáté. Spoléháme tam jeden na druhého. Vyznělo to pak už v křeč, byly tam nějaké standardní situace. Ale nic z toho neskončilo v brance. Je to tristní a smutné, opět jsme nevstřelili branku. Máme tu zkušený tým. Nevím, co se hráčům honí v hlavě. Takhle dlouhá krize, to já nikdy nepamatuji. Sám si s tím lámu hlavu. Ten kádr je natolik zkušený, aby si s tím dokázal poradil. Celé je to hodně deprimující. Krize může být, ale že bude takhle hluboká, to jsem nečekal. Děkuju divákům, co nám stále fandí. Trápím se tou situací sám. Zítra hráči dostanou volno, nemá cenu teď to řešit a v pondělí uvidíme, co z toho vyjde. Ve fotbale je to rychlé. Prezident je teď mimo na služební cestě, sedneme si. Teď nejde o mě, jde o klub, o klub, který má tradici,“ uvedl po zápase kouč Rada.


Author Jan Bendl
Sdílet článek