Article image

Vyrovnání nás nesložilo, spíš nakoplo, pochvaloval si Horejš

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
3:1
FORTUNA:LIGA, 10. kolo ne 2. 10. 2022, 16:00
Reportáž

Jablonecký kouč David Horejš si po výhře nad Zbrojovkou pochvaloval především reakci jeho svěřenců po brněnském vyrovnání. Co vše zaznělo na tiskových konferencích trenérů?

Hostující trenér Richard Dostálek bilancoval první venkovní porážku svých barev následujícími slovy. „Fotbal se rozhoduje v pokutových uzeních a tam jsme se dnes chovali nezodpovědně. Dostali jsme góly ze situací, na které jsme hráče upozorňovali. Chystali jsme se na Jablonec, ale nevyšlo to. Těžko se to pak hraje, hráči se dost nadřeli na 1:1. Pak ale domácí brzo skorovali, naše zodpovědnost musí být daleko větší. Jakoby jsme tam vypadli z role a zvrátit ten stav už pak bylo hodně těžké. Ale nebyli jsme produktivní. Přitom založení útoku jsme měli slušné, ale nedokázali jsme v prvním poločase vstřelit branku a to byl asi rozhodující faktor. Vytvořili jsme si dost situací i tlak do pokutového území. Tam se ty zápasy rozhodují. V druhém poločase jsme se nedokázali tolik dostávat do prostorů do kterých jsme chtěli, proto už jsme nebyli tak nebezpeční,“ hodnotil porážku kouč Zbrojovky.

Domácí lodivod David Horejš měl po třetí ligové výhře při hodnocení duelu dobrou náladu. „Jsem rád, že jsme potvrdili vítězství na Slovácku. Dokázali jsme na ten zápas navázat výsledkově a trochu i výkonem. Vstoupili jsme do toho dobře, dali jsme na 1:0, ale konec poločasu byl už z naší strany docela pasivní. Hřiště jsme měli roztažené a Brno mělo šance. V první půli jsme zbytečně natahovali hřiště. Středoví hráči pak nestačili vyplňovat prostory. Reagovali jsem střídáním, tak abychom byli aktivnější. Potřebovali jsme tomu dát nový impuls, Sejk to rozběhal, Heidenreich musel jít dolů kvůli zdravotním problémům. Surzyn to měl těžké a zastoupil ho velice dobře. Jenže pak se stejně Brnu povedlo vyrovnat. Ale já si vážím toho, jak jsme dokázali reagovat. Začali jsme hrát a hned dali na 2:1 a hru kontrolovali. Jsem rád za to, jak jsme zareagovali. Gól nás nesložil, spíš nakopl,“ všiml si jablonecký kouč. „Dnes budu mít výtky směrem do obrany, směrem dopředu to bylo opět dobré, tam jsem spokojený,“ dodal Horejš.



Author Jan Bendl
Sdílet článek