Article image

Horejš: Po penaltě z naší strany přílišná nervozita

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sigma Olomouc
2:2
FORTUNA:LIGA, 29. kolo st 26. 4. 2023, 17:30
Reportáž

Jablonec přišel v nastavení o dva body a jistotu prostřední skupiny po 30. kolech. O našem umístění se tak rozhodne až v posledním kole po zápase na Bohemians. Jak zápas viděli oba trenéři?

Trenér Olomouce Václav Jílek přiznal, že prožíval další infarktový zápas. „Nevím, jestli mám vůbec hodnotit první poločas. Vstoupili jsme do toho identicky jako s Teplicemi. Říkal jsem si, jestli je tohle vůbec normální, prostě případ na Chocholouška. K tomu přišla chyba gólmana Macíka. Oba týmy věděly o co hrají. Jenže přišla naše chyba a vedení Jablonce. Námi to otřáslo, ztratili jsme přesnost a kvalitu. Jablonec přidal druhý gól. Poločas byl pak zásadní. Změnili jsme rozestavení, přidali jsme druhého útočníka. Brankových příležitostí nebylo tolik. Jablonec kouskoval hru. Zásadní byla branka z penalty. Závěr jsme hráli vabank, dopředu šel i Víťa Beneš. Bylo to štěstí. Propadlo to k nám a vyrovnali jsme. Za pasivitu Jablonce v druhé půli jsme si bod zasloužili,“ byl potěšený kouč Sigmy.

Hodně smutný byl po zápase jablonecký lodivod David Horejš. „Sehráli jsme velice dobrý první poločas, kdy jsme byli hodně aktivní. Z toho pramenily i naše góly, bylo to slušné. Chtěli jsme být dál aktivní a kontrolovat hru. Soupeř už neměl co ztratit. Hosté si poté vytvořili územní tlak. Přišel nešťastný moment a penalta. Byla tam z naší strany pak vysoká nervozita. Nedokázali jsme totiž hrát v bezpečných prostorech. Bohužel soupeř srovnal v 94. minutě. Takový momenty fotbal bohužel přináší. Měli jsme to uhrát na levé straně, bohužel jsme tam zazmatkovali. Bylo to z posledního nákopu. Došlo k protečování a odrazilo se to k Benešovi,“ komentoval rozhodující moment trenér Jablonce. K vývoji v tabulce pak poznamenal. „Furt to máme ve svých rukách. Chtěli jsme si vytvořit dnes jistotu, byli jsme k tomu blízko. Bohužel, musíme se teď zmobilizovat a zvládnout to,“ dodal Horejš. Jediný kdo může v tabulce náš tým srazit do skupiny o sestup jsou České Budějovice.


Author Jan Bendl
Sdílet článek