Article image

Vteřina nás dělila od záchrany sezony, litoval Chramosta

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Sigma Olomouc
2:2
FORTUNA:LIGA, 29. kolo st 26. 4. 2023, 17:30
Reportáž

Jablonecký útočník Jan Chramosta byl u důležitých momentů středečního zápasu se Sigmou Olomouc. Čtrnáctým gólem v sezoně nejdříve poslal Jablonec do vedení, jenže deset minut před koncem byl i u penalty, po které hosté snížili a v nastaveném čase i vyrovnali.

Honzo, proč tak rozdílné dva poločasy?

Samozřejmě jsme takhle druhou půli hrát nechtěli. Chtěli jsme být stejně aktivní jako v prvním poločase. Možná to bylo i tím, jak šel čas dál a dál, tak se na nás projevila tíha okamžiku. Věřili jsme, že ten náskok ubráníme, vypadalo to nadějně. Jenže přišel předposlední nákop a gól. Vteřina nás dělila od toho, abychom zachránili sezonu. Nestalo se. Tak pojedeme bojovat na Bohemku.

Co by podle tebe znamenalo zachránit sezonu?

Nehrát skupinu o udržení. To byl a je náš cíl. Chceme být v prostřední skupině. Dnes k tomu bylo hodně blízko. Nepodařilo se to, ale pořád máme výhodu v tom, že to máme ve svých rukách. Pojedeme to dohrát na Bohemku!

Říká se, že poločasové vedení 2:0 bývá zrádné, dnes se to bohužel potvrdilo.

O poločase jsme si říkali, ať hrajeme furt stejně jako za 0:0. Jenže na tom hřišti to bohužel tak nevypadalo. Náskok to byl dobrý a hratelný. Dneska jsme štěstí urazili tím, jak jsme se báli o ten výsledek v druhé půli.

Sám jsi otevřel skore po chybě hostujícího brankáře, který podobnou minule udělal i v minulém kole. Cítili jste, že by mohl být strážce olomoucké branky nervózní?

Řekl bych, že jsem z něj necítil tu jistotu. Koukali jsme samozřejmě na videa. Byl úkol na něj tlačit. Dobře jsme si ho tam nahnali a vyústilo to v první gól. Dá se říci, že mi to přihrál, já si to zpracoval a míč se mi povedlo dát za tyč. V té době to byl důležitý gól, ale ve výsledku je to jen bod a remíza.

Byl jsi také u faulu, po kterém hosté kopali v 80. minutě penaltu a po které se Sigma vrátila úplně do hry.

Asi to byla chyba. Vracel jsem se, měl jsem tam volného hráče. On si to přede mnou píchnul a já jak jsem došlápl, tak jsem mu šlápl na nohu. Koukal jsem, jestli to bylo ve vápně, což bylo. Penalta to byla, bohužel.

Ve čtvrté a poslední minutě nastavení přišel samotný klíčový moment.

Tlačili jsme čas. Byl to poslední nákop. Prohráli se tam dva souboje, byl tam odražený balón a Beny (Beneš) to dokopl do brány. Mrzí to. I Budějovice daly v Brně na konci gól, byl to pro nás dnes dvojí trest.

V minulém kole v Českých Budějovicích se odehrály nepěkné scény a napadení našich fanoušků. Sleduješ tuto kauzu?

Četl jsem ty články. Ale videa nekoukám, protože násilí nemám rád. Z těch článků a reakcí musím říct, že to bylo hodně nezvládnuté ze strany Českých Budějovic. Tohle na stadiony rozhodně nepatří!


Author Jan Bendl
Sdílet článek